Anna Kinberg Batra i Umeå

Idag har nästan hela dagen ägnats åt länsförbundsstämma med moderaterna i Västerbotten. Denna gång var vi i Umeå, så det var skönt att kunna cykla dit på morgonen. Stämmoförhandlingarna gick smidigt och skedde i enighet, god stämning bland kollegorna från  hela länet. Alldeles särskilt roligt var det att vår partiledare Anna Kinberg Batra var stämmotalare och som vanligt mycket inspirerande och kul. Politik är kul!

AKB stämma

Anna talade om de stora frågor som vi adresserar för att Sverige ska bli ännu bättre, som hur viktigt det är med en bra och fungerande skola, en integration som måste bli bättre för att den miljon som finns i utanförskap ska bli en del av samhället och bidra med sin kompetens, och hur jobben kan bli fler. För att ta några av frågorna som hon pratade om. Sverige kan mer.

Tal stämma

När Anna hade talat passade jag på att ta upp frågan om religiös fanatism och extremism. Vi har ett starkt samhälle som är öppet och demokratiskt, vilket är viktigt att värna och slå vakt om. Men efter dåden i bland annat Paris och nu senast Bryssel så är det tydligt att vårt sätt att leva provocerar terrorister. Så hur vi ska kunna bli bättre på att förhindra extremism och fanatism var min fråga. Jag kopplar förstås det även till mitt uppdrag i Regionkommittén i EU där denna fråga även ska diskuteras på tisdag i mitt utskott.

En bra lördag alltså och när stämman var över cyklade jag till Ica för att handla lite till middagen. Idag blev det en favorit i repris till middag, fläskfilégratäng. Så nu är vi mätta och belåtna och det ska bli skönt att koppla av en stund i soffan. Kanhända blir det något sevärt på teve eller så finns ju Netflix. Funderar på att kanske, kanske se om det finns nån bit choklad hemma. Det är ju ändå lördag 🙂 .

Imorgon ser jag fram emot en helt ledig söndag, det blir bra som uppladdning inför Brysselresan på måndag. Extra skönt att inte egentligen ha några måsten alls imorgon, får ta dagen som den kommer och se vad man känner för att göra då. Vaknade imorse med en lätt träningsvärk på flera ställen efter fredagens total training-pass. Det blev sammanlagt ganska många armhävningar och core-träning, när man kör intervaller så räknar jag aldrig hur många, det är bara tiden som är intressant. Bra träningsform som göra att man pressar sig mer än annars. Så nu blir det som sagt rast och vila resten av lördagen 🙂 .

Trevlig lördag!