Jag tänkte gå långt

Måndag och det gråa vädret fortsätter, omväxlande aprilväder i vanlig ordning. Idag blev det en lugn och skön morgon, ska om en stund åka till flyget för att resa till Bryssel. I vanliga fall går flygen i bra tider och det brukar gå att landa före 17.30 för att sen ta sig in till stan och ett hotell. Mötet är på tisdag men med anslutningsflyg så funkar det inte att resa över dagen till Bryssel. Efter terroristdådet på Bryssels flygplats så är antalet flighter fortfarande begränsat, så för min del blir det ett senare flyg dit och några timmars väntan på Arlanda istället. Inga problem med det förstås, ska ändå landa på kvällen och inte så sent. Det får bli något att läsa på flygplatsen, eller lyssna på något roligt.

Det blir ett intressant Regionkommittémöte imorgon med ärenden som Bekämpning av radikalisering och våldsam extremism; Förebyggande mekanismer på lokal och regional nivå, Översyn av den europeiska grannskapspolitiken och EU:s utvidgningsstrategi 2015-2016. I det utskott jag tjänstgör, CIVEX, behandlas många intressanta och högaktuella frågor. Mycket stimulerande att kunna vara en del av det.

Igår hade jag en synnerligen lugn och avkopplande söndag hemma med familjen, så ljuvligt behagligt och välbehövligt. Cyklade in till stan en sväng på eftermiddagen och hittade ett par sköna skor. De tänkte jag gå långt i 🙂 . Det blir många steg och promenader när man är i Bryssel, dels på flygplatsen, dels inne i stan. Skönt som omväxling till att sitta på sammanträde. Nu är det dags att packa ned ett ombyte i handbagaget.

Trevlig måndag!