Obehaglig diktatur

När jag vaknade tidigt imorse så tänkte jag undrar vad denna söndag bär med sig. Men så insåg jag efter en stund att det faktiskt är fredag 🙂 . När det här med att kunna sova länge på morgonen ändå inte direkt funkar, så var det skönt att ha tid att laga frukost och käka den framför morgonnyheterna på teve. Nu är klockan strax efter nio och resten av dagen återstår.

Inga planer alls för dagen, kanske blir det ett besök på IKSU, kanske inte. Det finns säkert skäl att återkomma till det senare i så fall 🙂 . Solen skiner i alla fall och det verkar bli en lika skön dag som igår. Inte lika mycket blåst som igår, så kanske det blir att rota fram ett par shorts. Väderleksprognoserna är ju nästan overkliga efter en kall april, nu säger de att det kan bli upp till 23 grader varmt här under helgen!

Nyheterna är genomgångna på morgonen och jag gör ett rejält försök att inte tänka jobb, men det är inte helt enkelt att separera det. Såklart, det är ju en stor del av mitt jobb och inget som bara händer på kontorstid. I huvudsak är mitt fokus på nationell nivå, men även vad som händer i de stora dragen internationellt som kan få påverkan för oss. Ser att Nordkorea nu ska ha partikongress för första gången på 35 år och det är verkligen fascinerande att se intervjun med en kvinna som hyllar deras store ledare. Samtidigt beklämmande. För mig blir det alltid en påminnelse om att vår demokrati inte kan tas för given och hur ett helt land kan bli av en kommunistisk diktatur. Mycket obehagligt. Världens mest slutna land utan insyn från omvärlden.

Men nu är det dags att ordna med lite teknikpyssel, det återkommer jag till längre fram. Men den som följer mig vet ju att jag gillar bland annat teknik och sånt, så det är nog ingen överraskning 🙂 .

Trevlig fredag!