Bard på Mötesplats Lycksele

Idag ser jag fram emot att få lyssna på en skarpsinnad person, nämligen Alexander Bard. Han utgör huvudnumret på konferensen Mötesplats Lycksele som pågår i två dagar.

Alexander Bard

Temat för hans föredrag är Globaliseringen och innovation i en digitaliserad värld. Som den minnesgode läsaren vet så har jag tidigare skrivit om att jag läser en av hans böcker just nu, om Synteism. Så det ska bli intressant att få höra hur Bard ser på den fortsatta utvecklingen av internet och över huvud taget om digitaliseringen. Det påverkar oss alla i hela samhället och världen, var vi än är och inom samtliga sektorer. En av de megatrender som pågår just nu globalt. Har tidigare lyssnat på Bard då han har kommenterat om att de strömningar som pågår just nu i Europa och västvärlden där människor som inte känner att de vill hänga med i den digitala utvecklingen, kan bli det nya utanförskapet i samhället. Viktig aspekt att tala om och att beakta.

Om du vill läsa mer om Region Västerbottens arrangemang Mötesplats Lycksele så hittar du mer info här.

I övrigt är temat på årets Mötesplats Lycksele Den hållbara platsen, och såväl näringslivsutveckling som digitalisering och ledarskap är ämnen som ska behandlas under två dagar. Väderprognosen verkar också vara på vår sida, Lycksele verkar få ännu varmare än vad vi har i Umeå och det är ju välkommet! 20 grader redan tidigt på morgonen bådar gott tycker jag.

Innan konferensen börjar och det är dags att bege sig mot inlandet så har jag lite jobb som ska klaras av och sen är det nog dags att leta fram solglasögonen 🙂 .

Trevlig onsdag!