Intressanta tider att vara med om

Har idag haft en mycket trevlig lunch med kollegorna som en liten avrundning inför allas semestrar. Trevligt sätt att smygstarta sommaren på, dessutom god mat på Köksbaren här i Umeå. I vanlig ordning blev det en hel del jobbärenden som vi pratade om, men även lite grann inför sommaren och allas semesterplaner. För mig är det en veckas arbete kvar innan min semester börjar och det ska bli riktigt skönt att kunna helt och hållet äga min egen tid under sommaren. Tid för vila, avkoppling, träning och bara vara utan några planer. Resten av året är så pass planerat att jag tycker att det är skönt att ha en helt blank almanacka och inte ha några “måsten” på semestern. Ungdomarna ska resa och sonen är fullt upptagen med hans uppdrag det kommande året.

Denna vecka har jag haft möjligheten att kunna träna varje dag, en medveten planering inför vår kommande resa till alperna för att vandra. Nästa vecka blir det ingen rejäl träning att prata om, det blir att försöka hinna med allmän vardagsmotion då istället. Jag har växlat mellan total training som är intervallträning med både styrka och kondition (påminner en hel del om skoltidens stationsträning, fast med mer funktionella övningar nu för tiden 🙂 ) och yoga som jag gillar mer och mer. Det är en skön känsla att känna att kroppens muskler funkar och gör som jag vill, ja oftast i alla fall 🙂 .

Bra träningsvecka

Trött men glad efter kvällens pass total training på Iksu plus, skön sommarkväll att promenera till träningen i också. 

Nya träningsbrallor

Efter jobbet idag åkte jag till Intersport för att komplettera med lite nödvändigt inför resan till alperna och så unnade jag mig själv ett par nya träningsbrallor som efter kvällens invigning direkt kvalade in på delad förstaplats av mina olika träningsplagg som skönast och mest funktionella. Nöjd!

Yoga Iksu plus

Igår körde jag ett lunchpass yoga på Iksu plus och den här utsikten från passet går ju inte av för hackor. Mycket rogivande och bra fokus under yogan. Dessutom vackert väder!

Idag har indelningskommittén gjort en delrapportering av sitt uppdrag med att lämna förslag på hur Sveriges framtida indelning i län och landsting bör se ut. Denna utredning har jobbat på ett mer öppet och transparent sätt än andra och det har medfört att många nu tror att det är klart hur det kommer att se ut. Så är det inte, riksdagen och regeringen ska först fatta beslut om detta vilket sannolikt händer senare under detta år eller i början av nästa som det låter just nu. Först ska utredningens slutsatser ut på en mycket bred remissomgång som i sin tur sen ska sammanställas. Vår nuvarande länsindelning har gällt sen 1600-talet, så det är klart att det är en stor reform som ska genomföras, hur det än blir. På samma sätt som digitaliseringen är ett genomgripande skifte så är en regionreform också en stor grej. Som kommer att få påverkan på oss alla, på ett eller annat sätt. Intressanta tider att vara med om.

Ikväll är det fotboll igen, Portugal och Polen ska göra upp om en semifinalplats. Bara att hoppas på en bra match så här på torsdagskvällen.

Trevlig torsdag!