Tjejzoner, nej tack

Det är lätt att bli nedstämd när man följer nyheterna runt om i världen, oroligheter på så många ställen och så många oskyldiga som drabbas. Samtidigt så kommer det nästan dagligen rapporter om sexuella övergrepp och trakasserier, som nu senast i samband med Gothia Cup i Göteborg. Fullständigt oacceptabelt och de som gör detta måste ställas till svars. Det lyfts också röster som vill ha särskilda “tjejzoner” och liknande. På ett sätt kan jag förstå det, men det är aldrig nånsin okej. Aldrig. Det är inte tjejerna som ska ändra sitt beteende eller val av kläder, det är killar/män som ska respektera alla människor vilket givetvis innefattar även tjejer/kvinnor. Bara tanken att bli omringad av många män som anser att de har rätt till en kvinnas kropp är ju djupt obehaglig och fullständigt åt h-vete. Ursäkta språket, men just detta är så upprörande. Verklig frihet för alla – både kvinnor och män – innebär att få välja själv, inte att vara hänvisad till särskilda områden/zoner/tider/klädval eller vad man nu vill sätta in för ord istället. Vi har jobbat allt för länge för jämställdhet för att acceptera detta. Det är ju som att gå tillbaka en herrans massa år i tiden. Till den tiden då kvinnor inte kunde röra sig själva utan en man som förkläde. Fullständigt oacceptabelt.

Från detta till att samtidigt ha semester, kontrasten blir så stor. Man blir väldigt ödmjuk och uppskattar enormt mycket att kunna få vara ledig hemma, frisk och njuta i solen.

Gräsklippare

Eller som i morse, att klippa gräset hemma och vara glad över att gräsklipparen gick igång och funkade som den ska.

Ogräs

Eller trots att det verkligen inte är direkt kul, ändå kunna nånstans uppskatta att man faktiskt får rensa ogräs. Jo jag vet, inte klokt egentligen, men ändå. Matchen mellan Åsa och ogräset slutade idag 1-0 men det är inte färdigspelat än, sommaren är lång 🙂 .

Iksu plus

Efter några sköna timmar i solen så promenerade jag ner till Iksu plus vid Umeälven och körde lite styrketräning i gymmet till denna vackra utsikt. Ännu på kvällen hade vi +25 grader och det är ju så ljuvligt! Behagligt avslappnad och nu kanske det blir någon film på Netflix tillsammans med Anders. Det gäller att ta tillvara dagarna och kvällarna på semestern.

Trevlig torsdag!