Så himla bra service, tack SAS!

Igår blev det en lång resdag hem igen från Murcia i Spanien. Returresan gick via Bergen i Norge, till Stockholm och sen hem till Umeå. Jag har under denna resa flugit med tre olika bolag och jag måste säga att det bolag som är outstanding när det kommer till bemötande och service är SAS.

Igår så hade jag en mycket tight anslutning från Bergen och sen i Stockholm för att hinna med sista planet hem till Umeå. På grund av sent inkommande flyg så var SAS-flyget från Bergen tjugo minuter sent, vilket gjorde att min planerade löptur från utrikes till inrikes för att hinna med sista flyget hängde på en tråd.

När vi landade i Stockholm så hade jag nästan gett upp hoppet om att hinna med och komma hem och få sova i egen säng, då det bara var tolv minuter till take off för planet till Umeå. Då hade SAS ordnat med marktransport så det stod en minibuss och väntade och körde mig och tre personer till det väntande planet. Så 21.32 satte jag mig på min plats i planet och 21.35 lyfte vi. Så himla bra service, dessutom med den trevligaste personalen på flighten, så tack SAS! Borta bra men hemma bäst och så ljuvligt att få somna hemma i egen säng, särskilt efter en lång resdag med flera flighter.

Det blev en tidig morgon och jag ska helt ärligt medge att det var lite slitsamt att vakna tidigt imorse, särskilt med tanke på att det var närmare midnatt innan John Blund besökte mig igår. Men, det är ännu några dagars jobb kvar innan semestern och morgonen började med möte.

Här är jag omgiven av de andra talarna på konferensen i Murcia, till vänster Ester Marín, Director General of Energy, Industry and Mining Activity och till höger Manuel Pleguezuelo Alonso, Director General EU, External Affairs and Cooperation. Mycket gästvänliga och trevliga personer och vi hade givande överläggningar.

Jag har också haft lite efterarbete med mejl och annan kommunikation efter konferensen och man får smida medan järnet är varmt så att säga. Ser fram emot ytterligare möten och fortsatt jobb för att stärka Umeå på europeisk nivå, det är viktigt att fortsätta med strategiska partnerskap och samarbete inom många olika områden såväl nationellt som internationellt.

Dessutom är det så energigivande att få möjlighet att representera Umeå på både nationell och internationell nivå, och att vårt arbete här uppskattas av många och att vi är ett föredöme inom många områden.

Solen skiner och det är en fin sommardag här i Umeå, äntligen får man säga! Betydligt mer modesta temperaturer än i sydöstra Spanien, men ungefär tjugo grader och sol är också skönt 🙂 . Ikväll ser jag fram emot en kväll tillsammans med dottern som för ovanlighetens skull inte jobbar kväll, hon jobbar dagtid istället just idag.

Trevlig torsdag!