Grattis Madelene och tack Anton!

Veckans utskottsmöte i CIVEX i Regionkommittén i EU blev ett intressant sådant, intensiva dagar som det brukar vara. Så här dags på året är det planering inför det kommande årets utskottsarbete som stod på agendan och jag ser särskilt fram emot en aktivitet under första halvåret 2018 som kommer att fokusera på fake news, demokrati och cyberterrorism. Det hänger förstås ihop och är redan en viktig fråga för att bibehålla våra demokratiska samhällen.

Att kunna hålla en god ton i samtalen på nätet och samtidigt vara källkritisk till var nyheterna kommer ifrån och innehåller tror jag kommer att bli viktigare ju längre tiden går. Med det sagt så är det viktigt att stärka arbetet med cyberterrorism och de digitala hot som finns och kan uppstå.

I fredags hade jag en hel del jobb att hinna med, jag har ju varit på andra uppdrag ett par dagar denna vecka och då bunkras det litegrann kan man väl säga. Det har också blivit många restimmar och jag var glad över att SAS var i tid trots busvädret som härjade här i torsdags. Så strax innan ett på natten så kunde jag lägga huvudet på kudden i egen säng.

Efter en ganska hektisk vecka så bestämde jag och Anders att vi skulle käka en bit mat ute efter jobbet i fredags. Det blev en längre kväll än vi planerat, men riktigt kul att träffa goda vänner och surra med dem under kvällen.

Igår kväll hade vi en trevlig middag då Moderata Studenter hade sittning som avslutning på deras årsmöte och även 60-årsjubileum dit jag och Anders var inbjudna. Tack för inbjudan!

Här är jag med den nyvalda ordföranden Madelene Nord och även den avgående diton Anton Bergström. Som ordförande för Moderaterna Umeå Centrala så passade jag förstås på att lyckönska Madelen till hennes nya uppdrag och tacka Anton för väl utfört jobb under hans tid som ordförande. Det bådar gott för framtiden.

Riktigt trevlig kväll och jag får alltid energi av att lyssna på duktiga och drivna personer, särskilt de yngre 🙂 . Dessutom blev det många bra samtal under kvällen tillsammans med god mat och traditionsenliga sånger så kvällen blev lyckad och de som arrangerade tillställningen ska känna sig riktigt nöjda tycker jag.

Moderata Studenters riksordförande Ina Djurestål var också på plats för årsmötet och sittningen, så vi hade ett bra samtal om aktuella frågor och lite annat. Kul!

Imorgon väntar en heldag med kommunfullmäktige och kvällen kommer nog att ägnas åt förberedelser inför det. Det är helt ärligt inte utan att jag verkligen har börjat längta till lite julledighet som ligger framför mig. Men först är det några fullmatade veckor som ska klaras av, och efter en titt i almanackan så är jag glad över min ambition sen i somras om att fokusera på den aktuella uppgiften och jobb inför det, inte att tänka på alla kommande uppdrag som väntar.

Jag tänker att det är lite samma sak som att mentalt ta sig igenom ett tufft intervallpass under total training eller liknande – en minut i taget och vetskapen om att man alltid har mycket mer krafter än man tror 😉 . Man får helt enkelt göra så gott man kan i de situationer man finns i.

Trevlig söndag!