Underbar helg med ljuvligt väder och god mat

Vilken fin lördag jag fick igår! Mamma och pappa hälsade på oss igår och kom hit strax innan lunch. Vi åt lite lätt lunch tillsammans och sen hämtade jag Anders från flyget, han har varit i Göteborg på Sverigemötet. Jag skrev ju lite om det igår som ni vet.

Vi fick en lugn stund hemma innan vi sen bytte om och promenerade till Hunger & Törst där jag hade bokat bord åt oss. Oftast lagar jag mat och så äter vi hemma när de hälsar på, så det var kul som omväxling att få bjuda dem på fantastiskt god mat här i Umeå.

Det kom in en liten hälsning från köket som aptitretare, linfröknäcke med gott på, och sen inleddes matkavalkaden med vit sparris, löjrom och krispigt ägg. Det gav en god föraning om kommande rätter. Fräscht och gott!

Alla dessa rätter bara smälte i munnen och var vansinnigt goda, och när vi hade ätit klart fick vi frågan om det var någon rätt som stack ut lite mer från de övriga. För min del var det rätten högst upp till höger på denna bild, torsk med brandade hälleflundra. Läs gärna mer på deras webb om deras meny nr 100, när vi fick varje rätt presenterad så var det nästan som poesi att höra. Smaskens!

Innan sista rätterna fick vi en mycket god uppfräschning för gommen i form av frusen cava med hjortron. Det förhöjde de andra smakerna rejält.

Det krävdes rejält med självdisciplin för att hinna föreviga varje maträtt och på just denna gick det inte så bra med det för min del 😉 . Men ni hör ju själva – friterad Västerbottensost med rostad brödglass och fikongelé… Vilken smakkombination! Så himla gott, det måste bara avnjutas om ni har möjlighet att besöka dem!

När vår middag var klar så promenerade vi alla till dotterns jobb för att säga hej till henne och hon blev glad över att få se mormor och morfar (och nåja, kanske även för att se oss andra också 🙂 ) en liten stund. Sen gick vi genom stan hemåt och det var kul att se uteserveringar som i stort sett var fullsatta på alla ställen. En levande stad under hela dygnet och veckan betyder mycket.

Idag har mamma och pappa styrt kosan norrut igen och för vår del blir det en ledig söndag tillsammans, efterlängtat och välbehövligt. Inga planer alls för resten av dagen och det blir nog en sväng ut typ NU, vädret är underbart med sol och värme och ni vet ju hur mycket jag har längtat efter det.

Trevlig söndag!