Oslo, grattis Höyre och 1330 dagar kvar

Som jag trodde så blev det en bra men mastig studieresa till Oslo med den moderata regionfullmäktigegruppen. Vi hade intressanta möten med det norska vård- och hälsosystemet och träffade läkare och sjukvårdsdirektör för att få en inblick i deras verksamheter. Vi fick också ett intressant besök på Oslo Cancer Cluster som jag tyckte var bra, att få ihop alla olika kompetenser och forskning i samband med inkubatorer för att få till en viktig verksamhet i ett oerhört centralt område är bra att knyta kontakter med.

Det är alltid bra att lära sig mer om allt möjligt förstås, och varje dag finns det nya chanser att förkovra sig. Ni vet ju att jag är en nyfiken person som tänker att varje människa jag möter kan saker som jag inte kan, och det är en god chans att själv lära sig mer bara genom att lyssna och prata med dem.

Som den politiskt intresserade person jag är så ger det alltid en extra dimension att få besöka olika länders parlamentariska hjärta, som här i Stortinget i Oslo. Byggnaden är ritad av en svensk arkitekt som hette Emil Victor Langlet och uppfördes 1861-1866. Den har precis nu utökats med en ny del och vi fick faktiskt inviga ett av de nya konferensrummen där.

Vi hade mycket bra träffar med företrädare från vårt systerparti Höyre och det var nog resans höjdpunkt för min del. Att diskutera politik med likasinnade och inse att vi är väldigt lika med liknande problemställningar, samtidigt som skillnaderna mellan våra länder också finns, ja det är riktigt roligt. De regionala utvecklingsfrågorna lyfte jag också och jag ser fram emot att fortsätta utöka mitt nätverk inom dessa områden.

Vi diskuterade både EU-medlemskapet och NATO, där våra respektive länder just nu är med i varsin organisation och står nära den andra. Just den dagen vi träffade dem, i torsdags, så var de i slutfasen av att ha förhandlat klart sitt regeringsunderlag som sen blev klart och Höyre hade äntligen lyckats få ihop motsvarande vår allians utom centern som ny regering. Grattis till dem! Dessvärre landade vi hemma i Sverige på fredag till ett tråkigt besked för oss som ville ha en borgerlig statsminister. Men det är nu 1330 dagar kvar till 11 september 2022 när det är nästa ordinarie valdag, så det är bara att jobba hårt för det.

Det var en bra resa med god stämning och vi fick många bra samtal med kollegorna under dessa dagar, så trots att det var långa dagar och typ ingen tid för vila så jag var ganska mör när jag kom hem i fredags. Det blev en lugn fredag och igår så hade jag nästan lite myror i benen efter avsaknad av träningen sen i tisdags.

Det är ju såklart ingen som helst stress över att “missa” (ni vet hur jag menar) träning ett par dagar, men när det har blivit en vana att få röra på sig och svettas lite så känns det att kroppen saknar det när det inte finns tillfälle för det. Så igår lördag så hade jag och Anders inget inbokat så vi promenerade i kylan och körde sen ett långpass på Iksu. Jag var så glad och nöjd över känslan i kropp och knopp efter att ha fått till tio km löpning och sen en lång och vilsam yogastretch efteråt.

Senare på kvällen igår så var det skönt att känna sig lite mör i benen, så jag fortsatte med framstycket till tröjan i väntan på nytt garn som sen ska bli en tröja till dottern. Det är också avkoppling för mig.

Jag började lördagen med att ringa och gratta min son som fyllde år igår. Helt otroligt att han fyller 22 år, han är ju alltid min lilla kille 🙂 . Samtidigt som det är värmande i hjärtat att titta på foton från när barnen var små, så är det så häftigt att få följa dem på sina respektive livsresor och kunna hjälpa dem när de vill och behöver. Underbart.

Idag är det också en kylig dag men solig och klar, så nu är det en dag med förberedelser inför den kommande veckan som väntar. Jag har en synnerligen fullspäckad vecka i huvudstaden framför mig med möten om regional utveckling, invigning av Västerbotten på Grand, SKL och sjukvårdsfrågor, så det är dags att packa en liten väska för detta. Jag har också en del att göra klart i form av protokollsjustering och några olika överläggningar som ska klaras av under dagen. Men jag har som ambition att också köra ett styrkepass någon gång under dagen som omväxling till gårdagens konditionspass.

Jag hoppas få tillfälle att hinna uppdatera bloggen under den kommande veckan, men om jag inte får så mycket utrymme för det så vet ni att ni är varmt välkomna att följa mig i mina andra sociala mediekanaler 🙂 .

Trevlig söndag!