Stuvade om för invigning

Idag blev det en tidig morgon med en hel del jobb, men så tog jag en kopp kaffe på förmiddagen och tittade på väderprognosen. Det verkade som att det kanske skulle regna på eftermiddagen så jag hade möjlighet att stuva om lite i dagens jobb och passade på att byta om till träningskläder för en löprunda ute.

Jag har under ganska lång tid letat träningshörlurar som inte ramlar ut ur öronen direkt men inte lyckats med det, så jag har använt riktigt behagliga hörlurar over-ear, alltså såna som är större och täcker hela örat. De är sköna och stänger ute det mesta av ljudet runt om, vilket är bra när man flyger till exempel. Igår kväll så gjorde jag slag i saken och investerade i ett par nya lurar som är små och faktiskt satt riktigt bra.

Idag blev det en löprunda på lunchen som jag gjorde lite längre än jag först tänkte, men ljudboken som jag lyssnade på är bra och mina nya löparskor har bra dämpning så jag lät benen bestämma tempot. Så jag är mer än nöjd med lite drygt tio kilometers löpning och att jag hade möjlighet att planera om dagen litegrann. Det blev en bra invigning av de nya hörlurarna 🙂 .

Regnet kom efter lunch så det stämde med väderprognosen idag och innejobb känns helt okej 🙂 . Just nu är det en hel del planering och inläsning som är i fokus, igår lämnade Regiondirektören förslag till åtgärdsplan för att komma i balans med ekonomin. Underskottet sen 2018 uppgår till nästan en kvarts miljard kronor och inledningen på 2019 visar på ett underskott på cirka 200 miljoner kronor. Det håller ju såklart inte.

Nu finns ett förslag till hur man ska komma i balans med detta och jag ska sätta mig in i det. Ett så stort underskott har förstås inte uppkommit på kort tid utan det är under en lång period, och det kommer att bli en tuff resa för att ställa om men helt nödvändig. Jag lär nog återkomma till detta många gånger framöver, men först ska jag som sagt gå igenom förslaget noggrant.

Trevlig tisdag!