Nationaldag, världsarv och lyxläsning

Vilket fantastiskt väder de senaste dagarna har bjudit på, det är så himla skönt med värme och sol. I torsdags var det nationaldagen och jag och maken tittade på firandet i Döbelns park med ungefär 1500 andra Umeåbor.

En klarblå himmel och strålande sol, det var bara att njuta. Vi tog en promenad och njöt av dagen, vädret och att det var så många Umeåbor ute på stan. Det kändes nästan synd att vara inomhus så vi käkade lite mat och gick sen broarna runt längs Umeälven. Riktigt fin promenadrunda på tio kilometer som används av många.

Stämningsfullt och vackert!

I fredags körde vi norrut till mina föräldrar för att hälsa på och det underbara vädret höll i sig hela helgen, så att kunna sitta ute på altanen till sen kväll och prata var så härligt. Mamma hade lagat riktigt god mat och så passade vi på att fira pappa som fyller år om ett par dagar. Mysigt!

Jag och maken passade på att göra ett besök i Gammelstads kyrkstad som är ett av Unescos världsarv. Kyrkan är från 1492 och är mycket vacker, likaså kyrkstaden som är fylld av historia.

Det var massor av folk och turister som besökte kyrkan, det var även drop-in-vigslar eftersom det var pingstafton och det var många vackra brudpar som fotograferades på kyrktrappan. Kyrkan är mycket vacker både utifrån och på insidan och jag är glad över att ha fått spela kyrkorgel i den under konfirmationer i min ungdom. Det var verkligen en alldeles extra upplevelse som jag minns än idag.

Om du har vägarna norrut så rekommenderar jag verkligen ett besök i Gammelstad, du lär inte bli besviken. Det vackra vädret bidrog förstås till upplevelsen (även om jag har varit där så många gånger under så många år 🙂 ) men även om det inte är klarblå himmel och strålande sol så är det så vackert där.

Idag kom vi hem till Umeå och det har funnits tid för hemmapyssel som tvätt och plock, men även en tid för att röra på sig lite. Igår så fick vi till ett välbehövligt besök för idrottsmassage hos Livet i Fokus i Boden. Jag har gått hos Ingegerd Nilsson i femton år med lite olika intervaller, och när jag besöker mina föräldrar brukar jag försöka boka in tid för massage om det går. Det är ofta ont-skönt, tuff behandling som efteråt är så välgörande 🙂 .

Det kändes lite i musklerna idag när jag bytte om för en löpsväng i skogen på Gammlia, men det var ändå så skönt att springa och vara tacksam för att man faktiskt kan springa.

Imorgon väntar flera möten på olika ställen i stan, så jag hoppas att det inte kommer att regna så jag kan cykla och vara torrskodd. Solen skiner fortfarande och det är ännu lite ledig tid kvar av söndagen som jag ska använda för lite läsning, jag köpte en ny bok igår som jag ser fram emot att börja på.

Vad tror ni om denna? Jag har läst nästan allt av Kristina Ohlsson tidigare så jag har höga förväntningar på denna. Sen är det bara att börja bunkra läsning inför sommaren då det finns tid för lyxläsning, så har du några bra boktips får du mer än gärna dela med dig av dem!

Trevlig söndag!