Midsommar, skogen och löpning

Midsommarhelgen går mot sitt slut och det har varit en fin sådan hemma med familjen. Vädret har varit lite omväxlande men mestadels soligt och fint. Fokus för min del har varit vila och avkoppling och där har jag lyckats till fullo. Jag och maken har tagit ett par långpromenader på vardera drygt tio och sen femton kilometer, båda i solsken och fint väder. Det är en behaglig motionsform och så ges det tid till bra samtal också. Win-win alltså 🙂 .

Professorsinstallation vid SLU i Umeå 2019.
Inauguration of new professors at SLU in Umeå 2019. Foto: Andreas Palmén

I slutet av maj deltog jag och Anders på SLU:s professorsinstallation. Det var en trevlig tillställning och kvällen bjöd på många intressanta samtal, som här tillsammans med min bordsherre och tillika dekan Göran Ståhl. Det blev såklart mycket lärorika (i alla fall för mig 🙂 ) samtal om skog och andra ämnen med anknytning till det. SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, är ett av Umeås två universitet och det var en trevlig kväll när tre nya professorer fick sina utmärkelser.

Under midsommarhelgen blev det också lite tid för löpning för min del och det är trevligt att upptäcka nya ställen i Umeå, denna gång testade jag en runda som jag inte har gjort tidigare samtidigt som benen fick jobba. Kul! Dock så blåste det rätt kraftigt men det var ändå behagligt. Det finns många fina områden att se i stan och många bra g/c-vägar som passar bra för löpning.

Imorgon åker jag till Bryssel för några dagar med sammanträden för Regionkommittén och det är de sista mötena innan min sommarledighet. Väderprognosen visar riktigt varmt väder i Bryssel så löparkläderna får följa med. Om det inte blir alldeles för varmt väder och jag får någon stund över så ser jag fram emot någon runda under de kommande dagarna. Det är ett trevligt sätt att se en stad på utanför möteslokalerna 🙂 . Det blir också trevligt att träffa partivännerna från både Sverige och Europa där.

Trevlig söndag!