Den känslan är snabbt övergående och Europafrågor

Jobbet flyter på i relativt jämnt tempo, i alla fall under denna vecka. Det är inte helt enkelt att relatera till om det är mycket eller lite att göra när det är ett ganska jämnt flöde konstant, låt vara med vissa toppar. Jag tog en stund igår kväll för att titta igenom min almanacka och insåg att den största skillnaden (ja, självklart så är det ju det vidriga coronaviruset och de som drabbas av det som har det värst, men ni förstår och vet att det alltid kommer först, det känns liksom underförstått) är att jag inte är på resande fot.

I normala fall så blir det ju en hel del resande för min del, både regionalt, nationellt och internationellt. Men det är ju inte så för någon denna vår. Kanske är det därför det vissa dagar kan kännas nästan som att man blir lite rastlös med den tid som så att säga blir “över”. Dock kan jag lova att den känslan oftast är snabbt övergående 🙂 .

Denna vecka har mitt huvudsakliga fokus legat på jobb med regionala utvecklingsfrågor som infrastruktur, europafrågor och nätverkande med kollegor från hela landet. Trots att det ger mycket att ses live med kollegor (ja ni vet, det är ju trevligt och ger tid för mer än enbart sakfrågorna), så funkar det faktiskt över förväntan väl att jobba på distans tillsammans. Som idag till exempel, då jag egentligen skulle ha varit i Stockholm för möten, men istället har jag kunnat delta på två andra möten som annars inte hade varit möjligt. Så inget ont som inte har något gott med sig.

Idag skiner solen och efter att ha kollat väderprognosen så tror jag att idag är dagen då jag ska springa Coronamilen till förmån för Radiohjälpen. Så där, då har jag sagt det och ingen återvändo finns 😉 . Tyvärr så blåser det rätt hårt, vilket märks när de samtidigt håller på att sopa bort gruset på gångvägarna. Dammet yr och fönstren blir ju liksom inte mindre smutsiga…

Men det är ett välkommet vårtecken! Imorgon är det rapportörsmöte för EFNS (Europaforum norra Sverige) och det ser jag fram emot. EFNS som består av tre valda rapportörer från vart och ett av de fyra nordligaste länen (jajamensan, tolv stycken är vi) är ett nätverk där vi kommer överens om gemensamma ståndpunkter för norra Sverige kopplat till utvecklingsfrågor av strategisk karaktär för att bli mer framgångsrika på EU-nivån.

I år har EFNS 20 års-jubileum, så det är ett samverkansforum som har hållit över tid. Det är en styrka att vi som representerar mer än halva Sveriges yta kan bli överens om ståndpunkter gällande infrastruktur, forskning och innovation, miljö/klimat/energi och sammanhållningspolitiken. Jag är också extra glad över förtroendet att vara vice ordförande för EFNS och rapportör för infrastruktur/energi/klimat/miljö.

På lördag den 9 maj är det Europadagen och i år blir det förstås lite annorlunda, precis som i stort sett allt annat. Men jag tror att det blir bra ändå och ser fram emot att delta i några digitala aktiviteter med mina europeiska kollegor. Mer om det senare! Först ska jag förbereda morgondagens möten och eftermiddagens jobb och så tror jag att det är säkrast att byta om till träningskläder så att det verkligen inte finns några extra hinder för löprundan i blåsten… Mina nya löparskor väntar också otåligt på att få invigas och står redan beredda vid ytterdörren 😉 .

Trevlig torsdag!