Så himla härligt att fylla 50 år!

Nu har det blivit lite längre sen jag senast uppdaterade bloggen och det beror faktiskt till den största delen på att jag har haft några dagar med lite ledighet för att passa på att fylla jämnt. Tänk om någon hade sagt till mig att det skulle vara så himla härligt att fylla 50 år! Detta inlägg kommer mest att bli några fina dagar från min härliga fjälltur med maken, jag har sparat massor av fina minnen från den som jag tänkte ha till mörkare dagar som stundar när vintern så småningom är på gång.

Vi körde till Åre i Jämtland på söndagen och fick några dagars underbar vistelse ute i fjällen. Bilden här ovan är från min födelsedag och det jag hade önskat mig var fint väder den dagen. Och som den önskan slog in! Solen sken från en nästan helt klarblå himmel, temperaturen var helt optimal och nästan ingen blåst alls. Vi vandrade upp till Åreskutan för en fin tur, helt otroligt vackert ute i september! Färgerna sprakar och med solen som förstärker allt vackert var det nästan som att vandra i en tavla.

Som synes så räckte det fint med några enstaka lager med kläder, vädret var verkligen helt suveränt! Molnen drog in först på eftermiddagen, så vi fick oss en mängd höjdmeter och kilometer i benen under dagen. Senare på kvällen så åt vi mycket gott tillsammans på en av Åres restauranger. Som ni vet så går tiden snabbt och jag konstaterade att det var många år sen senast jag var i Åre. Första gången var det 1986 och sen i början av 1990-talet, så snacka om utveckling i Åre sen dess! Det är imponerande att se hur mycket som har byggts och som även nu både byggdes och renoverades. Utveckling som andas framtidstro.

Jag fick alldeles för fina presenter av maken utöver den härliga vandringen och på kvällen åt vi hur gott som helst tillsammans! Det blev verkligen en superfin födelsedag för min del.

Utöver det helt magnifika vädret på min födelsedag så fick vi även ett par finfina dagar ute i naturen. Veckan inleddes dock med rejält hård vind lite högre upp i terrängen, som ni kan se på mitt hår 🙂 . Trots det så är det ändå skönt att vara ute och röra på sig, och det är verkligen lager på lager som gäller och att ha lite extra kläder i ryggsäcken. Vi har nöjt oss med dagsturer och då behöver man ju inte bära lika mycket på ryggen. Efter många års vandring så har vi nu för första gången investerat i ett par vandringsstavar och jag gillade dem mycket. Framför allt att man blir mer rörlig i axelpartiet då man använder stavarna. Ser mycket fram emot att vara ute med dem framöver.

När vi anlände till Åre så checkade vi in och sen passade vi på att besöka Tännforsen som är Sveriges högsta vattenfall. Vilka naturkrafter! Vi gjorde även ett besök vid Ristafallet som var så häftigt att se. Det är även där som man har spelat in vissa delar av Ronja Rövardotter fick jag veta, det är lite kul med sån kuriosa tycker jag. Mäktigt är det i alla fall.

Alltså september…!

I helgen som gick så fick jag den kanske allra finaste födelsedagspresenten av familjen, nämligen en dag tillsammans med alla för att hinna prata, äta gott, spela spel och skratta ungefär hur mycket som helst. Hela familjen samlades vilket inte är så lätt när alla är utspridda från norr till söder och vanligtvis har fulltecknade almanackor. Men nu gick det och alla kunde komma! Vilken härlig kvalitetstid tillsammans, det värmer fint i hjärteroten.

Det går inte att missa vilket år det är som gäller i alla fall 😉 . Fler bilder än så blev det inte men minnena och känslan finns sparade ändå. Fastän jag redan hade fått min present, ni vet min fina mountainbike, så hade familjen ändå hittat några väldigt speciella presenter till mig och de är jag så himla glad för! För er som inte ännu har hunnit fira er 50-årsdag så är det verkligen något jag varmt kan rekommendera 🙂 .

Sen har jag fått otroligt många fina grattishälsningar från när och fjärran, via sociala medier, sms, face time och telefon. Dessutom i brevform i brevlådan och det är riktigt fint att tänka att de har tagit sig tid att välja och köpa ett kort, sen skriva fina hälsningar, fixa ett frimärke och posta kuvertet. Till mig. Så glädjande och värmande! Så TACK alla fina för det!

Hela dagen idag har jag använt denna fina energi till att göra det som står på min att-göra-lista och det är just nu inte lite. Men med veckan och helgen i varmt minne så är det nu bara att kavla upp ärmarna och ta itu med resten av veckan, det mesta av dagens beting är nästan klart och det är skönt att vara i fas med planen.

Trevlig måndag!