Flyget, polisen, tryggheten med 24 dagar kvar

Med 24 dagar kvar till valet så fylls i stort sett hela min tid med politiskt arbete just nu. Många samtal i valstugan, på kampanjer och digitalt.

Imorse träffade vi många personer ute på flygplatsen där vi bjöd på frukostpåse med budskap och kaffe till många glada människor. Det är verkligen kul att träffa människor som hejar på och liksom vi vill ha en förändring i Sverige, Västerbotten och Umeå. Det ger energi och ork!

Dessutom är ju flyget en av våra viktiga kommunikationslänkar som är helt avgörande för tillgängligheten både till och från länet. Det måste vi värna och se till att det fungerar. I EU:s till ytan tredje största land och det land som har längst avstånd mellan sina landsändar så går det inte att betona tillräckligt mycket hur avgörande fungerande kommunikationer och infrastrukturen är för fortsatt tillväxt och utveckling. Flyget är viktigt!

Sensommarvädret just nu är ljuvligt, även om det inte är fullt så varmt som tidigare men det är faktiskt nästan bara skönt när man är ute och håller igång tycker jag. Kampanjtröjorna får ändå tvättas ofta 🙂 .

När vi hade slut på både kaffe och frukostpåsar så hade tre flighter landat och då kom vår rättspolitiske talesperson Johan Forssell med flyget, och jag skjutsade honom till hans besök i Umeå som inleddes på Polisen. Mycket bra besked som han kom med till Umeå, genom Moderaternas politik så får vi tillskott på fler poliser, stärker rättsväsendet och ökar tryggheten.

Igår var jag några timmar i valstugan, sen mötte jag media för intervju och kvällen innehöll digital valstuga innan vi avslutade med att se partiledardebatten i Aftonbladet TV. Vilken nivåskillnad det var gentemot det balanserade och sansade samtalsklimatet i Expressen TV i måndags. De politiska kommentatorerna i Expressens sändning hade bra och intressanta analyser om sakfrågorna.

Aftonbladet modererades av Robert Aschberg och var en gapig tillställning med politiska kommentatorer som nog helst hade velat debattera med partiledarna själva. Ikväll börjar SVT sina partiledarutfrågningar och det kommer jag förstås också att följa.

Men trots detta så var Ulf Kristersson i sitt esse och briljerade i debatten, vilket även tittarna tyckte såväl på måndagen som på tisdagen. Det ger också energi till oss partiaktiva ute i hela landet. Kul!

Ikväll ska jag försöka hinna med en stunds yoga eller annat tror jag, det är avkopplande och välbehövligt dessa dagar.

Trevlig torsdag!