Bästa resultatet på 84 år!

Valet är avgjort och nu ser vi fram emot att få en Moderatledd regering i Sverige, det var det allra viktigaste detta val. Att bryta vänsterstyret som varit de senaste åtta åren. Sverige står inför många och stora problem och utmaningar, så det är ju alls icke något “dukat bord” som efterlämnas, snarare precis tvärtom. Men Sverige har varit i svåra situationer förr och kunnat lösa problemen och få ordning på landet igen. Det måste gå även denna gång, även om vi aldrig tidigare mött så stora problem med utbredd kriminalitet, ett av världens bästa energisystem som vänstern med en kirurgisk precision har nedmonterat, och en lågkonjunktur som vi är i början av.

Men med rätt åtgärder så går det såklart att lösa dessa problem också. Allt annat vore ju katastrof.

Jag och Anders följde valvakan tillsammans med partivännerna här i Umeå traditionsenligt, och det blev en kväll som började lite avvaktande, trots att vi visste att vi alltid överträffar vallokalsundersökningarna och gör ett bättre resultat än det, och så även denna gång. Men det är klart att det alltid är roligare att få jubla från början, även om jag hellre jublar i slutet så som vi kunde göra framåt småtimmarna på söndag natt. Nu är riksdagsvalet färdigräknat och det står klart att vår sida har vunnit!

Det är få valrörelser de senaste tjugo åren som vi har jobbat lika hårt som vi har gjort denna gång, så det är inte utan att man var både mör och trött efter det tempo som vi har haft i ett par år, men i synnerhet sen 1 augusti då valrörelsen kickade igång på allvar. Under slutspurten så flöt dagarna ihop såpass att det var en ansträngning att veta vilken veckodag det var 🙂 .

På lokal nivå i Umeå gjorde vi vårt näst bästa resultat i modern tid och i regionen ökade vi ännu mer och gjorde vårt bästa val på 84 år! Vi ökade även i riksdagsvalet, men på grund av utjämningsmandatet så tappar vi vårt andra riksdagsmandat.

Tyvärr räckte det inte sammantaget med de övriga borgerliga partierna för att få till ett maktskifte, men vi har verkligen gjort vårt yttersta och det är faktiskt en bra känsla att känna att jag inte hade kunnat göra mer än vad jag har gjort. Så för egen del så är jag nöjd över våra insatser och vår valrörelse, men förstås hade vi önskat att vi skulle kunnat få till ett maktskifte i Region Västerbotten. Sossarna har styrt här sen 1979 så det skulle verkligen behövas.

Just nu så är det slutliga valresultatet ännu inte färdigställt, nu räknas personkryssen innan det kan fastställas helt. Samtidigt så är nu allt eftervalsarbete i full gång, så det är ännu ett bra tag kvar tills allt är beslutat och landar inför den nya mandatperioden. Så nu vilar vi en stund efter valet och så kickar vi snart igång valrörelsen inför 2026.

Denna helg pågår Syfestivalen här i Umeå och mina föräldrar jobbar där, så jag har lyxen av att få vara med Milo dessa dagar 🙂 . Igår morse tog vi en regnig skogspromenad, men inte ens vädret kunde hindra avkopplingen av att gå i skogen med vovven. Underbar återhämtning. Imorse ösregnade det, men om en stund så blir det en längre sväng i skogen även idag. Aktiv vila och återhämtning är det som jag gillar allra bäst.

Min pågående stickning ska jag också ta fram igen, det är behagligt att ha något i händerna på kvällen (och inte mobilen som det hittills har varit mest under valrörelsen 😉 ) . Jag ska förstås passa på att göra ett inspirationsbesök på Syfestivalen också, det är alltid roligt att se nya grejer och få idéer inför hösten och vintern. Så om du är i Umeå denna helg så rekommenderar jag verkligen att du besöker Nolia.

Trevlig fredag!