Välbehövlig tid och IB-affären

Då är det måndag igen och ännu en ny vecka ligger framför oss. Denna vecka är lite lugnare på mötesfronten idag, men sen väntar en hel del uppdrag på mig. Regionstyrelse, extra sammanträde med regionala utvecklingsnämnden, hälso- och sjukvårdsnämnd innan det är dags för möten på SKR i Stockholm.

Därför var det riktigt skönt med en helg nästan helt utan jobb, däremot så blev det en hel del hemmapyssel. Jag fick också tid till att läsa ut en mycket intressant bok om IB-affären, boken heter Inhämtning Birger och handlar om det hemliga register som socialdemokraterna under Palme förde över personer med misstänkta kommunistiska åsikter. De byggde upp en parallell byrå liknande Säpo själva.

I boken beskrivs hur Tage Erlander säger att detta kommer socialdemokraterna få leva med länge. Det fick han rätt i. Boken är skriven i romanform men byggd på faktaunderlag, så den blir väldigt läsvärd. Rekommenderas!

Sen när jag ändå är i boktipsens hägn, så vill jag varmt rekommendera denna fina bok som är fylld med smarta tips för städning hemma. Jag kan bara säga att jag numera fullkomligt ÄLSKAR ättika och bikarbonat som rengöringsmedel hemma 🙂 .

Kaffebryggaren är numera avkalkad och rengjord så att den nästan ser som ny ut, spishällen och diskhoarna likaså. Det var så nära trolleri det går att komma helt enkelt. När det blir så fina resultat så är det faktiskt roligt att städa och rengöra hemma. Dessutom snabbt och enkelt, vilket gör det ännu mer tilltalande.

Emellanåt så är det väldigt skönt med helger som den som nyss passerat, att ha tid för familjen, fixa hemma och hinna få till något träningspass också. För min del blev det förutom städning och fönsterputs, även rörlighets- och styrketräning i form av bodybalance. Ljuvligt behagligt. Några varv på min just nu aktuella stickning också förstås, den har ett roligt mönster som är lite pyssligt och lagom utmanande. Liljekonvalj heter mönstret, och så småningom när jag kommer lite längre på koftan så lär det nog synas tydligare.

Nu är det dags att fylla på kaffekoppen och förbereda veckans möten och uppdrag.

Trevlig måndag!