Tankar för dagen

Tiden fortsätter att bara flyga fram och det är redan snart mitten av februari. I vanliga fall tycker jag att januari brukar kännas ganska lång, men i år sa det bara svisch och så var det februari. Dagarna sen jag bloggade senast har varit fyllda av en mängd olika saker, dels har det varit en hel del att göra på jobbet, dels har jag ägnat mig åt olika saker på fritiden. Och även om jag verkligen gillar att skriva och blogga så har jag prioriterat annat nu några dagar. Det är också en frihet att kunna göra det.

Invigningen av kulturhuvudstadsåret i Umeå genomfördes första helgen i februari, det var på det hela taget en lyckad invigning med massor av folk och lagom kallt. Jag hade hela familjen hemma och vi gick ut på stan så klart under både fredagen och lördagen för att delta i vimlet. Vi passade på att gå hem för att se själva invigningsceremonin via datorn och sen gick vi ut på stan igen. Det verkade ha varit en klok strategi, för mig som är lite kort i rocken så hade jag nog inte sett så mycket annars. Sen firade vi sonens 17-årsdag lite grann i efterskott och gick ut hela familjen på Invito för att äta middag. Mycket gott och fullt med folk även där.

Jag har redan hunnit jobba mer än två månader och trivs bra med mitt jobb. Omvärldsbevakning och analys kombinerat med att implementera en ny digital projektmodell för Umeå kommun gör att jag har mina dagar fyllda. Det är en riktig ynnest att få möjlighet att fokusera på dessa uppdrag och kunna bidra till att Umeå når det övergripande målet med 200 000 invånare år 2050. Så kul! Träffar många spännande personer i min roll och varje dag lär jag mig nya saker om olika områden. Kombinerat med att jag får jobba fritt under ansvar så passar det mig som handen i handsken. Dessutom tillsammans med kompetenta och trevliga medarbetare. Reflekterade även idag om vilken enorm lyx det är att kunna cykla hem på lunchen, verkligen skönt.

Helgen som gick var mycket skön, jag och min väninna från Luleå åkte till Tärnaby för att åka skidor under helgen. Många timmars prat, bra skidåkning och god mat och dryck var en perfekt kombination. Vi passade även på att besöka Hemavans nya köpcenter och vilken utveckling det har blivit där! Jag köpte nya slalompjäxor, kanonbra pris och efter fjorton (!) år med mina gamla pjäxor var det faktiskt dags. Halleluja för fötterna att åka i nya pjäxor :).

Nu är det dags att fortsätta jobba efter lunchen, i eftermiddag ska jag fortsätta jobba med mallar till den nya projektmodellen. Det blir bra när det blir klart!

Trevlig tisdag!