Höga ambitioner och kvinnomakt

Dagens konferens Business Arena är avslutad och jag är nöjd med de seminarier jag har deltagit på under dagen, men främst är jag nöjd med alla bra samtal med intressanta personer. Det ger energi och är bra inför kommande arbete. Ett av de mer inspirerande föredragen var det som Per Schlingmann höll med rubriken “Kvinnomakt och andra urbana trender som formar morgondagen”. Med de globala trenderna Globalisering, Urbanisering och Digitalisering talade han om vad som kan komma att påverka morgondagens städer. För den som är nyfiken och vill läsa mer kan jag rekommendera den bok som han tillsammans med Kjell A Nordström har skrivit som heter Urban Express. Både läs- och tänkvärd.

 

Business Arena

 

Det har varit ett fullspäckat program idag, men ett av de andra intressanta seminariepassen handlade om identitet och tillväxt i stadsutvecklingen, livsviktigt att fortsätta ha höga ambitioner och tillväxttakt för att inte hamna i en negativ spiral. Det är bra att Umeå siktar högt och vill fortsätta växa, gärna ännu snabbare än idag. Det bådar gott inför framtiden.

Nu blir det en kväll utan åtaganden, ska packa en liten väska inför morgondagens biltur till Piteå för EFNS, Europaforum Norra Sverige. Det blir så tydligt att allt hänger ihop, från lokal, regional, nationell till europeisk nivå. Jag trivs bra med att finnas i de olika nivåerna och följa frågor som t ex migrationen som verkligen är en angelägenhet för alla de nivåerna. Mer om det senare. Nu är jag lite hungrig och ser att det är dags för middag.

Trevlig onsdag!