Brittiska ambassadören och ny honorärkonsul från Umeå

Då var det redan onsdag och hela måndagen gick åt till ett långt kommunfullmäktige, så i kombination med novembermörkret fanns ingen ork och energi att sätta sig vid tangenterna när vi kom hem strax innan 19-tiden på kvällen. Det blev helt sonika en ganska kort kväll i soffan innan John Blund gjorde entré.

Igår var det också relativt mycket fart under dagen, dock hann jag rent fysiskt göra entré i medelåldern genom att hinna hämta mina nya glasögon under lunchen. Progressiva minsann, så nu försöker jag vänja mig vid dem. Återstår att se om jag klarar mig utan glasögon vid datorn än så länge eller om det blir terminalglas där.

Man kan ju gnälla över att inte se riktigt som tidigare, vilket jag emellanåt kan ägna mig åt, men med tanke på att evolutionen nog inte menade att livslängden hos människor skulle behöva vara mer än sisådär 35-40 år så får man väl vara rätt glad över att ögonen ändå funkar bra trots att den åldern är passerad med råge 😉 . Klarar mig ju faktiskt utan glasögon när jag läser, det som är lite jobbigt är hela ta-av-för-att-läsa-och-sätta-på-för-att-se-på-håll-grejen. Så då blev det att krypa till korset och köpa progressiva glasögon.

Igår var jag inbjuden att närvara vid utnämningen av ny brittisk honorärkonsul för norra Sverige som är Thor Persson, en näringlivsprofil från Umeå. Landshövdingen stod värd på länsresidenset för utnämningen som den brittiske ambassadören David Cairns ansvarade för. Det var ett sjuttiotal inbjudna gäster och det blev många trevliga samtal med vänner och bekanta från näringsliv och offentlig sektor. Dessutom bjöds det på god plockmat, som baconinlindade dadlar vilket passade fint med tanke på att det var sen eftermiddag. Gott!

Här är jag flankerad av den nyutnämnde brittiska honorärkonsul Thor Persson till vänster och den brittiske ambassadören David Cairns till höger.

Det var både intressant och trevligt att få möjlighet till att samtala om bland annat Brexit med den brittiske ambassadören. Vi var överens om att verkligen hoppas på och jobba för att det inte blir ett för hårt Brexit med tanke på Sveriges och Storbritanniens nära samarbete och mångåriga och djupgående affärsrelationer. Det kan nog påverka mer än vi kan föreställa oss och på många nivåer och områden.

Som vanligt var det trevligt att träffa både vänner och bekanta för bra samtal, som här med Janique Olsson till vänster och min tidigare styrelsekollega i Moderatkvinnorna, landshövding Magdalena Andersson i mitten.

Jag trivdes särskilt bra i en ny klänning som jag köpt från Stylelevel, ett Umeåbaserat webbföretag. För min del känns det extra bra att kunna nyttja kompetenta entreprenörer från Umeå förstås, det kryllar av dem här 🙂 . Kika gärna in på Evelina Boströms företags sida och se om du också hittar något nytt. Det är ju alltid trivsamt att få beröm för snygg klänning och på fråga om var den är inköpt, sen kunna rekommendera glokala (globala/lokala) företag!

Idag har jag ägnat nästan hela arbetsdagen åt olika administrativa saker som har samlats på hög, så det är faktiskt skönt att ha det bortgjort för ett tag i alla fall. Man får helt enkelt njuta så länge det varar 😉 . Ikväll väntar genomgång av handlingar inför morgondagen, men jag hoppas kunna vara klar med det i rimlig tid för jag är sugen på att fortsätta med min stickning.

Jag låter handarbetet ligga framme så jag ser det när jag är hemma, då kliar det i fingrarna att få pyssla med det på kvällarna. Passar också på att vänja mig vid nya glasögonen, så det blir ett par flugor i samma smäll där 🙂 .

Trevlig onsdag!