Sista Morgonpasset innan sommaren

Igår var det nationaldag och det blev en bra dag för oss. Det var skönt att vakna utan väckarklocka, till skillnad från idag 🙂 , och ändå kliva upp ganska tidigt för frukost och nyheter. På förmiddagen cyklade vi sen till badhuset för nån kilometers simning i bassängen, innan det var dags för nationaldagsfirande på stan.

Morgonen började soligt, men på förmiddagen blev det lite molnigt och ganska kyligt. Men det var mycket folk ute och såväl försvaret och hemvärnet som brandkåren och polisen var på plats för att visa upp fordon och annat. Kul att se så stort intresse, framför allt från barnen som verkade tycka att brandbilen och polisbilen var mest spännande 🙂 .

Vi hann också träffa en hel del folk för samtal och glada tillrop. Roligt! Sen blev det eftermiddagskaffe hemma och lite handarbete. Jag jobbar vidare på tröjan till dottern och är tacksam för att inte ha någon deadline på den, särskilt i tider som dessa som är rätt fyllda med jobb och uppdrag. Men ett varv i taget, och snart är ärmarna klara 😉 .

Om en liten stund är det dags att cykla iväg för att börja dagens jobb, det blev en tidig morgon. Det är dags för sista Morgonpasset för terminen och denna gång är det stadsplanering och trädgård som är temat. För min del är det ungefär en månad kvar innan semestern och det ska bli skönt med ledighet så småningom.

Efter midsommar så minskar antalet möten i alla fall ganska rejält och det brukar vara en bra tid att komma ikapp saker som fått läggas på hög eller väntelistan, typ att-göra-sen-när-jag-hinner-listan. Jag tycker att det är en bra tid för inläsning och att städa i mappar och filer på datorn. Det brukar vara lättare att börja jobba efter semestern sen om man har städat undan innan.

Dags att dricka ur kaffekoppen och cykla iväg för dagens jobb.

Trevlig torsdag!