Studentfirande i Övik

För en stund sen kom vi hem från Övik (ja, ni vet Örnsköldsvik alltså) där makens systerson idag har tagit studenten. Det blev en fin dag för honom och alla andra glada ungdomar som idag tar klivet ut i vuxenvärlden. Vi hade tur med vädret, solen tittade fram på förmiddagen och det blev en behaglig dag.

Anders systerdotter som själv tar studenten nästa år hade bakat en vacker och god tårta som vi alla gillade. Dessutom i härliga studentfärger 🙂 . Det vankades grillat med fräsch sallad och andra goda tillbehör, så det var med en proppmätt mage vi sa hej då och tack för denna gång innan vi åkte hem.

Idag har jag varken hunnit med jobb (ledig hela dagen) eller politik (självklart mobilförbud i bilen) och det känns något ovant faktiskt. Jag ser fram emot en ledig helg, även om det kommer att få plats lite förberedelser inför sommaren under helgen. Solen skiner vackert nu på kvällen och prognosen berättar om bra väder imorgon, bara att hålla tummarna för att de har rätt.

Nu blir det en kopp kaffe och antingen något att läsa eller kolla på teve om det finns något som är sevärt. Det är ju ännu lite grann kvar av fredagskvällen innan det är dags för en date med John Blund.

Trevlig fredag!