Rom byggdes inte på en dag

Sommaren börjar gå mot sitt slut och just nu är det en behaglig sensommar här i Umeå. En regnskur i natt och på morgonen behövdes faktiskt och nu är det ljusare och solen kämpar sig fram.

Än så länge är det mötesfritt för min del, så tiden ägnar jag åt planering och inläsning inför hösten. Dessutom så övar jag rejält på att inte rivstarta som jag vanligtvis brukar göra, men det är inte helt enkelt att låta bli. Så min utmaning är att försöka låta det får ta lite tid och inte dra igång med vanligt tempo direkt. Låter faktiskt enklare än det är i praktiken. Som ni har märkt så har bloggen också fått lite semester men nu är det dags att rulla igång även den, som ni vet så gillar jag ju mycket att skriva så för mig är det snarare svårare att låta bli än att faktiskt sätta mig ner och skriva.

Under sommaren har jag och maken haft en riktigt fin resa genom Europa. Vi bilade genom Sverige och det märks verkligen att vi bor i EU:s tredje största land till ytan! Sen körde vi genom Tyskland och hade ett stopp i Leipzig denna gång, en trevlig stad. Därefter väntade Österrike och Salzburg som vårt andra stopp innan det var dags för efterlängtade vandring i de österrikiska alperna, närmare bestämt i Bad Gastein.

Fantastisk resa! För vår del var det tredje gången som vi valde att vandra i alperna och jag undrar om inte denna gång var den allra bästa. Vi är nog väldigt överens om att vi gillade denna vandring bäst 🙂 . Så efter en veckas vandring med många bitvis ganska tuffa höjdmeter i tunn luft på hög höjd så var det dags för oss att fortsätta vår Europatour med några stopp längs vägen. Vi besökte Würzburg i Tyskland som även är Umeås vänort sedan länge, sen Hamburg och avslutade i Köpenhamn innan vi styrde kosan norrut och hemåt.

Vi är så glada över möjligheten att kunna köra i Europa och hinna se en hel massa intressanta saker och städer längs vägen, för vår del var det andra gången som vi valde att bila i Europa och det känns som att det kan bli fler gånger. Utöver att vi får uppleva mycket tillsammans så är det också skönt att få mycket tid för samtal och småprat i bilen.

Sommaren har också varit en tid för mig att försöka nå mitt mål med att få till träning i stort sett varje dag och i skrivande stund är jag faktiskt nöjd med vad jag hittills har fått till, nämligen 37 pass sen midsommar. Det är självklart varierande träning, promenader och vandring som ingår, det viktiga för mig har varit att kunna få in regelbunden rörelse eller motion med olika intensiteter. Det är verkligen så skönt att känna hur sömnen och orken förbättras markant med detta!

Just nu fokuserar jag mycket på att bygga upp styrka i kroppen och det är roligt att känna min egen förbättring bara sen före sommaren. Låt vara att det kanske är små förbättringar, men jag är nöjd ändå. Rom byggdes ju inte på en dag som ni vet 😉 .

Trevlig tisdag!