Stickläsning och jobbig jogg

Igår och idag är jag i huvudstaden för sammanträden och möten på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Igår hade jag en bra och omväxlande dag som började med morgonflyget till Stockholm för att hinna till årets upplaga av internationella dagen som SKR anordnar årligen.

Det snöade en hel del på hemmaplan och då var det skönt att drömma sig tillbaka till morgonpromenaden längs Atlanten som vi tog varje morgon på vår ledighet i julas. Att titta på sina egna spår i sanden efter en rätt jobbig jogg upp på sanddynerna är så behagligt.

Jag hann även med presidiet möte med EFNS igår, Europaforum norra Sverige alltså. Så dagen fick internationellt fokus kan man säga ?. Under eftermiddagen regnade det rätt mycket i huvudstaden, men lagom tills det var dags att promenera till SKR så hade det slutat, vilket var skönt förstås. Mitt lilla reseparaply har gått sönder efter många års användning och det där med att köpa ett nytt har jag inte riktigt kommit ihåg. Det är en sån grej som man kommer på först när det regnar ?.

Innan kvällsmötet med vår moderata grupp så träffades sjukvårdsnätverket i partiet för att diskutera aktuella frågor, så det blev i sanning en fullmatad mötesdag igår. Efter middagen på kvällen så var det sannerligen inget problem att somna ovaggad ?. Idag har det också varit en dag med möten från morgonen och om en stund inleds beredningens överläggningar innan det blir en promenad till centralen och sen till Arlanda. Imorgon inleds den nya mandatperioden i Regionkommittén i EU med EPP-möte på fredag, så jag åker dit och sen hem sent imorgon kväll.

Jag har både fysisk bok och ljudbok som jag växlar mellan just nu, läser sista delen i Geim-trilogin av Anders de la Motte som fysisk bok och lyssnar på Eldslandet av Pascal Engman, båda är bra och eftersom jag har stickningen i väskan så är det skönt att kunna stickläsa på den lite längre flighten till Bryssel. Mycket trevlig avkoppling som jag varmt rekommenderar ?.

Trevlig torsdag!