Helikoptertur över Umeå

Denna måndag känns det verkligen som att det är tillbaka till “verkligheten” igen efter en fin sommar, även om det ännu inte är riktigt högtryck i almanackan. Men det är mycket som ska hinnas med ändå och förberedas. Just tiden för inläsning och förberedelser är faktiskt den största delen av mitt jobb. Eftersom jag nu, med rätt många års erfarenhet, vet hur snabbt det går att komma in i ett högre tempo efter sommaren, så anstränger jag mig faktiskt litegrann för att hålla kvar tid för reflektion och tankar. Och tid för träning förstås 🙂 .

Det är dock oftast en vackrare tanke än vad det de facto går att lösa i praktiken. Det betyder ju inte att man inte kan eller ska försöka ändå. Denna sommar har det blivit lite “småjobbande” (om ni förstår hur jag menar) som har puttrat på litegrann, men utan att ta över alls. Så därför känns det inte svårt att snabbt komma upp i högre hastighet jobbmässigt, utmaningen blir istället att inte göra det på en gång.

I fredags värmde jag mitt mammahjärta med att få fira dottern som fyllde år och dessutom är hemma här just nu. Så mysigt! Snart bär det av söderut för dem igen, deras jobb och studier väntar. Men tills dess så passar jag på att njuta av att ha ungdomarna hemma.

Vi valde att ta en fin helikoptertur över Umeå, som gick upp längs Umeälven för ett fint fikastopp vid Vindelälven, innan flygturen sen återvände till Umeå igen. En riktigt vacker och häftig tur! Det är något annat att få se sin stad från ovan och att dessutom kunna få göra det med familjen var fint. Vi saknade dock sonen som jobbade och hade beredskap, men vi hoppas ha möjlighet att kunna ta en tur längre fram med honom också. Som vanligt så fick vi utmärkt service med trevlig pilot på Jon Air och vilket härligt minne vi skapade oss på fredagen!

Denna vecka innehåller förutom mestadels inläsning, skrivande och förberedelser, även sammanträde med Kvarkenrådet. Det är alltid inspirerande och intressant att få jobba med vännerna på den finska sidan i frågor som handlar om infrastruktur och samarbete. Så det ser jag fram emot.

Trevlig måndag!