Välkommen år 2021 med nya mål att infria

Det nya året är ju inte längre purfärskt, men för egen del har det börjat på ett bra sätt. Imorgon drar allt igång “på riktigt” och således är ju söndagen tillbaka till mer ordinarie sysslor som att förbereda den kommande veckans arbete. Både igår och idag vräker snön ner och det verkar enligt prognosen som att det kommer att fortsätta ett bra tag till.

Igår eftermiddag så var det ändå skönt att ta en något kortare promenad än vår vanliga runda, men som ni ser på bilden ovan så var detta en av förklaringarna till den halverade rundan 🙂 . Det var ju inte kallt i alla fall, och lite frisk luft var fint att få. Syftet med snöpromenaden var i första hand att hämta en step-bräda för min hemmaträning som jag hade beställt, och jag chansade på att det skulle vara få personer ute lite senare på eftermiddagen igår så att man inte skulle riskera köer. Denna gång hade jag även valt ett annat ställe för uthämtning av paketet, och det visade sig vara en bra sak, för vi var ensamma på plats just när vi skulle hämta det.

Jag passade på att inviga step-brädan med ett pass bodypump när jag kom hem, och det var en himla skillnad (såklart!) och väldigt mycket bättre träningseffekt!

Onlinebeställningar är ju bekvämt för mig som kund, men jag är ändå lite bekymrad över hur vår lokala handel ska klara detta på lite längre sikt. Men jag har som jag tidigare skrivit, handlat alla julklappar lokalt och utspritt över tid. Jag känner själv att mina inköp blir något färre än normalt, mycket på grund av att man måste tänka till om och hur det går att hämta eller köpa varan på ett säkert sätt. Det som förra året ökade tid hemma har medfört är väl möjligen att mina garninköp har ökat markant 😉 .

Årets första färdiga resultat blev denna tröja i mjukt och varmt garn av babywool! Just nu så har jag fått en önskan från sonen som ville ha varma vantar och helst torgvantar med huva som går att vika över fingrarna, så det är ju en rejäl utmaning att få till det. Särskilt med tanke på att jag faktiskt aldrig tidigare har stickat fingervantar. Men igår blev den första vanten klar och nu ska jag göra den vänstra också och se om de sen går att använda. Annars får jag öva på ett nytt par framöver 🙂 .

I fredags städade jag bort julen här hemma, och ja – jag vet att det är några dagar för tidigt egentligen. Men som med så mycket annat så kan man väl få skylla lite på Corona och att det kändes bra att få välkomna det nya året och våren. Mamma fyllde 75 år på trettondagsafton och efter hennes födelsedag brukar det ofta kännas som att julen är slut. Det blev förstås ett annat sorts firande av mamma än vi egentligen hade velat, men vi tänker att vi härdar ut ett tag till och ser fram emot vaccinet och att smittspridningen avtar. Och SEN vill vi kunna ge en varm kram och umgås mer fysiskt framöver, även om det digitala nog kommer att finnas kvar som komplement. Att se varandra på FaceTime är ju bättre än att bara tala i telefonen, men att tala i telefonen är ju bättre än att inte kunna det. Så man får göra det bästa av situationen helt enkelt.

När tomtarna och ljusstakarna var bortplockade så satte jag mig vid min symaskin och sydde nya gardiner till kontoret, så det blev lite vårfräscht även där. Vårt hemmakontor lär ju fortsätta användas mycket även detta år, och kanske även längre fram än så. Den som lever får se. Min fredag blev rätt arbetsintensiv för hemmet, men det var så skönt att få njuta av doften av såpa från nyskurade golv också, så nu känns det som att vi är redo för 2021. Dessutom med nya tulpaner hemma som för mig markerar att julen är slut och det nya året har börjat.

Imorgon rivstartar arbetsåret med tre sammanträden där regionala utvecklingsfrågor dominerar. Även om det blir en vana för oss att ständigt hålla ett jobbmässigt öga på vad som händer i samhället, så ska jag faktiskt erkänna att det har varit skönt med uppehåll i sammanträdena ett par veckor. Det behövs också, i alla fall för min egen del. Vila från det dagliga i kombination med träning och avkoppling med handarbete, ger mig inspiration och nya idéer och mina mål för detta år är på gång. Jag har aldrig gett något nyårslöfte, mest för att jag för egen del hellre jobbar med ständiga förbättringar och små framsteg, men att i början av varje år sätta egna mål på pränt och sen låta dem ligga för sig själva under året funkar bra för mig. Det är en trevlig stund när man efter att ett år har passerat går igenom dem och ser vilka man har infriat och vilka som är kvar. Så det ser jag fram emot!

Snön fortsätter att vräka ner, så idag blir det nog åtminstone en sväng ute för att sopa av bilen och kanske skotta litegrann. Och måhända någon fler rörelse, det får dagen utvisa.

Trevlig söndag!