Glass, beredskap och fina fjällkor

Högsommarvärmen har slagit till med full kraft, och nu är det (faktiskt) lite varmare än jag skulle önska men när man kan vara utomhus och i skuggan så är det behagligt att njuta av sommaren. I lördags så pausade vi våra fullmäktigeförberedelser (idag är det kommunfullmäktige och imorgon regionfullmäktige) och hängde på låset när Glassbonden öppnade för säsongen.

Utöver den godaste glassen, jag valde som alltid vanilj (bästa vaniljen jag hittills har smakat) och blåbär/vanilj som smakade underbart gott!

Utöver god glass så blev det även samtal med ägaren om såväl livsmedelsförsörjning- och beredskapsfrågor som jordbrukspolitik på nationell och EU-nivå. I Sverige har vi seriösa bönder som kämpar mer än vad de egentligen skulle behöva jämfört med sina kollegor i andra länder runt om oss. Min åsikt här är att det måste bli enklare att både vilja och kunna vara bonde i Sverige och Västerbotten. Mer sunt förnuft helt enkelt.

Så vacker miljö att pausa en stund i, särskilt när det är sommar och så vackert väder.

Nyfikna och gulliga mjölkproducenter som går ute i hagen och som är ett populärt besöksmål för ung som gammal. Att barn får se varifrån mjölken och glassen kommer ifrån är viktigt och lärorikt.

Så fina fjällkor! Nyfikna och pigga, och dessa som är tonåringar kommer att bli mjölkproducenter så småningom.

Det var ett skönt avbrott i det jobb som annars har präglat stor del av helgen. Idag är det som sagt budgetfullmäktige i Umeå och imorgon väntar regionfullmäktiges sista sammanträde innan sommaren. Parallellt med detta så har jag imorgon näst sista deadlinen för mitt yttrande om avloppsdirektivet i Regionkommittén i EU och den sista deadlinen för kompromissförslag från mig är efter midsommarhelgen. Så det är fortfarande en hel del arbete kvar innan det blir lite paus i mötena inför sommaren.

Trevlig måndag!