Sommartid, korgtjuvar och reseplanering

Sommartiden är här och trots att jag inte gillar att en timme “stjäls” så är det skönt att gå mot ljusare tider. Våren är ju rekordtidig i år, i veckan som gick började gatorna sopas vilket är ett vårtecken. Det är skönt att cykla på bar asfalt med sopade gator. Cykeln har fått jobba rejält i år, varje dag närmare bestämt. En av fördelarna med att jobba centralt i stan är ju att man kan snabbt cykla till och från jobbet och även hem på lunchen. Underbart och särskilt skönt att kunna få frisk luft och solsken mitt på dagen :).

Igår cyklade jag och maken in till stan på förmiddagen för att uträtta ett par snabba ärenden. När vi sen skulle cykla hem efter ca 15-20 minuter ser jag att någon har stulit min cykelkorg (!). Så oerhört irriterande att folk inte kan veta skillnaden på mitt och ditt. För VEM snor en cykelkorg? Gick sen förbi en av cykelaffärerna och skulle köpa en ny eftersom jag behöver korgen, men fick då veta att de hade haft flera kunder den senaste veckan som fått sina cykelkorgar stulna (!) så de var tillfälligt utan. Verkligen irriterande.

Norrlandsoperan här i Umeå firar 40-årsjubileum i år, extra passande då Umeå är Kulturhuvudstad 2014. Igår kväll var det jubileumskonsert som jag och maken lyssnade på. Fantastiskt duktig ensemble med en konsert av alla “greatest hits” :). De åker även ut på turné i Norrbotten, Västernorrland och Jämtland, passa på att lyssna om du får möjlighet!

Idag är det en helt ledig söndag som delvis ägnas åt att planera vår resa till New York och lite träning senare i eftermiddag. Ljuvligt med en skön vilodag som uppladdning inför den kommande veckan som blir en varierande mix av omvärldsanalys, öppen data, energifrågor och kustbevakning. Ser fram emot det!

Trevlig söndag!