Öppen data och löpning

April har börjat på ett bra sätt, igår roades jag en del av att se olika aprilskämt runt om i landet. Sociala medier gör detta möjligt på ett helt annat sätt än tidigare då man kunnat se de lokala tidningarna och nyheterna på radio och teve men inte mycket mer än så. Nu har det gått att följa många fler aprilskämt från landet och igår fick jag mig några goda skratt.

Under förmiddagen idag har jag diskuterat och lärt mig mer om öppen data och andra IT-relaterade frågor. Mycket intressant och definitivt en framtidsfråga. Umeå ligger bra till och är i framkant i många av dessa frågor, det är roligt. Känslan av att sitta på en stor naturresurs som ännu är outvecklad finns där. Såg en mängd olika nya tänkbara företagsmöjligheter för den som är entreprenöriellt lagd. Och såna finns det många av här :).

Vårvädret fortsätter och solen kämpar på, det är skönt att känna hur den värmer. Ännu är det inte så varmt i luften, men det är på väg. I måndags kväll gjorde jag premiär på IFK Umeås löparkvällar, nytt för mig men roligt att så många samlas för att få lite teori och sen springa gemensamt. Det gav mersmak och jag lär nog fortsätta några måndagskvällar framöver också. Jag gillar ju att träna som bekant, något som jag gjort större delen av livet, och gillar att variera min träning. Gruppträning på IKSU är vanligtvis min melodi och att kombinera det med att löpträna är ju en bra grej för mig. Spinning i söndags och löpning i måndags gjorde att mina vader kändes rejält i morse. Det gillas :).

Trevlig onsdag!