Intelligence 2015

Idag har jag tillbringat dagen i Stockholm för årlig konferens för omvärldsanalytiker och träffat många kollegor, de allra flesta från stora företag som Ericsson, Akzo Nobel med flera. Har även pratat med Post & Telestyrelsen, PTS,  som har jobbat länge och strukturerat med omvärldsfrågor och därigenom fick en fin utmärkelse på Kvalitetsmässan i Göteborg för några veckor sen. Det var också givande att lyssna på forskare från både Umeå universitet och Södertörns högskola som talade om sociala medieströmmar och omvärldsbevakning i det stora medieflöde som finns. De tog som ett av många exempel upp att det t ex på Youtube laddas upp 300 timmar video. Varje minut. Det ger en känsla av den tsunamiliknande våg av information som finns att tillgå plus hur snabbt det går.

Susanna Tirkkonen talade om social omvärldsbevakning i sociala medier, något som idag håller på att konkurrera ut gammelmedia, dvs. tryckta tidningar och liknande. Oerhört intressant och inspirerande, och vilka möjligheter det kan ge oss att vara på tårna i dessa frågor. Snart dags att kliva ombord på flyget hem, fylld av energi och nya tankar!

Trevlig onsdag!