Morgonpasset

Idag inledde jag arbetsdagen med att delta på det månatliga Morgonpasset som kollegorna på Näringslivsservice ansvarar för att anordna sen lång tid tillbaka. Det är en mycket bra mötesplats för näringsliv och offentlig sektor med olika intressanta teman varje månad. Vanligtvis blir det alltid bra samtal vid borden innan föredraget startar, denna gång var inget undantag. Temat idag var “Tillsammans för Umeås flyktingar” och där lyftes Umeåandan fram, det som har präglat i huvudsak politiken under lång tid och även det civila samhället. Helt enkelt att man samarbetar och hjälps åt i stora viktiga frågor för Umeå. Företrädare för Röda Korset beskrev deras verksamhet och insatser i den aktuella flyktingsituationen och så var även kollegor från kommunen på plats för att beskriva vad som görs. Det var intressant, men dagens stora behållning var ändå samtalet med kollegor som jobbar på boenden för EKB, ensamkommande barn. Tankeväckande och det lär jag nog återkomma till framöver.

Lunchdags nu och det är dags att käka lite efter en något bitig promenad hem från jobbet, inte så farligt kallt idag heller med -13, men det är det där med blåsten. Upphör, tack :).

Trevlig torsdag!