Försprång

Idag har jobbfokus legat på inläsning och planering, det är bra att emellanåt kunna få sammanhängande tid för det. Att kunna fördjupa sig i frågor och kunskap är något som inte alltid kan prioriteras när mer akuta frågor tränger på. Jag köpte litteratur tidigare som jag är intresserad av, det är ju inte alltid helt enkelt att skilja på jobb och mitt allmänintresse för olika frågor :). Hade också förmånen att kunna lyssna på Bengt Wahlström som jobbat med området omvärldsanalys i trettio år när jag var i Göteborg på Kvalitetsmässan i november.

 

 

Boken är analog och det är en bra kombination till det mesta som är digitalt :). Mycket läs- och tänkvärd. Som titeln antyder ges man verkligen ett försprång om man jobbar aktivt med dessa frågor. Med tanke på den flodvåg av information som finns så är det stor skillnad mot tidigare år då det kunde ge fördel att läsa utländska tidningar. Jag passade även på att växla några ord med författaren efter hans seminarium i Göteborg och det var intressant. Som min devis, var dag ny kunskap, så lär man sig alltid något nytt.

Imorgon har jag avsatt tid för att jobba med omvärldsverktyg på förmiddagen innan eftermiddagens möten. Det är bra att hitta relevanta verktyg för att förenkla arbetet, min tanke är att man inte ska behöva ägna särskilt mycket tid åt själva verktyget utan kunna fokusera på innehållet. Så ett steg i sänder.

Men nu är det dags att växla över från jobb till annat. Middagsdags närmare bestämt. Har inte riktigt beslutat vad jag ska laga för mat, men det lutar åt broccoli- och kasslergratäng. Goda ting i kombination blir förhoppningsvis en bra grej :).

Trevlig torsdag!