Från glädje till värsta mardrömmen

Ännu en solig och vacker vårvinterdag denna söndag, just dessa dagar är så oerhört vackra och värda att ta vara på. Runt nollgradigt och någon plusgrad så takdroppet har precis kommit igång. Dessa veckor är det så stor skillnad på var i landet man finns, från grönskande gräsmattor och tidiga vårblommor i söder till vår fina vårvinter här i norr. Men snart är vi ikapp södra Sverige 🙂 .

Vaknade tidigt imorse till en glädjande nyhet, senaste SIFO-mätningen visar att Moderaterna är störst bland kvinnorna. Även om det är valdagen som gäller, vilket vi alla vet, så är det ändå ett kvitto på att vår politikutveckling som aldrig kan stå stilla är på helt rätt väg. Jag är också glad över att Anna Kinberg Batra får ett stort och ökande förtroende hela tiden. Politik är om något ett lagspel och det gäller att vi alla drar åt samma håll för att bygga förtroende. För det vet vi nog alla att ett förtroende tar tid att bygga men kan raseras snabbt. Samhällsfrågor och ett samhällsengagemang är det som lockade mig till politiken för snart femton år sen, och det fortsätter.

Denna tid är det oerhört stora samhällsfrågor som är aktuella, det har nog inte undgått någon vilka globala frågor som påverkar oss på nationell, regional och lokal nivå. Allt hänger ihop, och vad som händer i Syrien och runt om i världen får konkret påverkan på oss i Sverige. För mig är det viktigt att vi värnar våra värderingar, som jämställdhet och allas lika värde, sånt som inte kommer av sig själv utan måste erövras kontinuerligt. För tyvärr är jämställdhetsfrågor inte en självklarhet. Ännu. Inte heller att alla har friheten att vara den de är eller vill vara.

Just nu ser jag på Nyhetsmorgon och lyssnar på när Elaine Eksvärd och Patrik Sjöberg pratar om de sexuella övergrepp som de varit utsatta för som barn, och det finns nästan inte ord för hur avskyvärt det är. Att en vuxen människa kan göra sånt mot sitt eller andras barn är oerhört motbjudande och det vänder sig inom mig bara av att lyssna. Det är den värsta mardrömmen för en förälder. Barn ska aldrig utsättas för sånt. Eller någon annan. Blir så arg att det inte är klokt. Det handlar om respekt för andra människor och vuxnas ansvar för att aldrig någonsin utsätta andra för sexuella övergrepp, eller alla som finns runt omkring och är tysta. Barns säkerhet måste alltid gå först. Alltid.

Trevlig söndag!