Har jag väl bestämt mig går det fort

Har ägnat förmiddagen åt en hel del analysarbete, funkar mycket bra att göra det på morgnarna då man är alert (eller i alla fall mer alert än på kvällen) i huvudet. Denna vecka tillbringas på hemmaplan i Umeå och det är en hel del olika inläsningsuppdrag som jag ska pyssla med. Det är värdefull tid för inläsning, sånt som man annars bara tar för givet att man hinner med inför olika möten eller uppdrag. Det är samma lika på jobbfronten. Mycket av kunskapen och informationen måste ju inhämtas på olika sätt och framför allt ges tid för. Ibland är det viktigt att påminna sig själv om att det faktiskt också är jobb, det är lätt att känna att man “borde” producera något. Så jag får jobba en del med mina egna tankar kring den typen av jobb, som är lika viktigt om än inte viktigare för att sen kunna leverera ett bra arbete. Det blir en filosofisk betraktelse på bloggen alltså 🙂 .

Hemma på lunch nu och jag funderar samtidigt på det där med att investera i en ny cykel och kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska göra. Än i alla fall 🙂 . Är ju inte mycket för att shoppa (vilket min man tenderar uppskatta 🙂 ) men om jag väl behöver något så kollar jag runt och jämför innan jag bestämmer mig, i alla fall för större saker. Och har jag väl bestämt mig så går det undan. Så har jag fungerat så länge jag kan minnas. Funkar för mig. Och glädjande nog även för maken 🙂 .

Ska fundera en stund till, men nu är lunchmaten klar och redo att intagas. Måndagar brukar vanligen vara en dag för rester från helgens middagar, men denna gång så blev min vindelrökta fläskfilégratäng så uppskattad att den tog slut innan måndagen. Det är ett gott betyg 🙂 .

Trevlig måndag!