Tystnad är också ett svar

Tror nog att det är många med mig som undrar vad som händer med världen just nu och blir oroliga och upprörda över alla våldsdåd som nyheterna berättar om. Dödsskjutningar, knivattacker, våldtäkter, sexuella ofredanden, bombdåd, ja listan är tyvärr alldeles för lång. Som jag skrev om tidigare är det en utmaning att samtidigt kunna koppla av och njuta av det underbara vädret och semester när det känns som att världen kokar. Alla ord blir alldeles för små samtidigt som det är sant att ondskan kan pågå för att goda krafter tiger. Det är samma fenomen som med mobbing, så länge alldeles för många tittar åt ett annat håll och låtsas inte se eller förstå så kan mobbing få pågå. Nu menar jag givetvis inte alls att jämföra dessa brutala dåd med mobbing, men att människor kan göra så elaka saker mot andra människor övergår mitt förstånd. Det finns aldrig någon förmildrande omständighet som gör att det är okej att vara elak mot andra.

my-religion-is-very-simple-my-religion-is-kindness

Jag önskar att fler skulle praktisera dessa kloka ord av Dalai Lama. Verkligen. Att bete sig mot andra så som man önskar att de skulle bete sig mot en själv, det borde väl inte vara så svårt. Eller att inte alltid svara på elaka ord, trots att det kan göra ont. Tystnad är också ett svar. Utan att för den skull ta någon skit eller vara en dörrmatta för andra. Snällhet är inte samma sak som att vara utan egen vilja.

Semestern fortsätter och hittills har jag hunnit läsa 10 böcker och känner mig nöjd med det. Inte för att det är någon tävling eller prestationskrav förknippat med det, mer det faktum att jag under andra delar av året sällan hinner eller orkar läsa så mycket skönlitteratur. Försöker läsa många svenska författare som Kristina Ohlsson, Katarina Wennstam, Åsa Träff, Camilla Grebe, Thomas Engström, Linus Jonkman och varvar det med andra som Mhairi McFarlane, Mari Kubica och andra. Nu tänkte jag varva läsningen med lite mer faktainspirerat inför den kommande hösten. Återkommer till det lite senare. Temat för det är ledarskap, något som alltid har intresserat och inspirerat mig genom åren.

Sommarvädret fortsätter visa sig från sin bästa sida och jag hoppas verkligen att det varma vädret stannar några veckor till. Älskar värme och ledigt 🙂 .

Trevlig måndag!