Stäng sovrumsdörren för regeringen

Det blev mycket diskussion om regeringens förslag att genomföra en studie av svenskarnas sexvanor och igår debatterade Elisabeth Svantesson detta med folkhälsoministern Gabriel Wikström i Aktuellt. Jag vidhåller fortfarande att jag inte tycker att regeringen har något att diskutera politiskt om medborgarnas sexvanor. Jag vill inte ha in regeringen i sovrummet, varken bokstavligen eller bildligt talat. Det finns mängder av andra sätt att fånga upp personer med olika problematik som t ex vid hälsokontroller eller andra kontakter med vården. Att regeringen själv vill göra en sådan omfattande studie blir därför osmakligt. Om man sen tänker i förlängningen, vad blir i så fall konsekvenserna av vad en sån studie kommer fram till? Ska regeringen tillsätta åtgärder därefter? Eller ska de delegera det till landstingen eller kommunerna? Det är ju där medborgarna finns. Och vad blir kommunens åtgärder i förlängningen..? Nej. Stäng sovrumsdörren för regeringen. Gränsen för integriteten har redan där för länge sedan passerats.

 

Lördagsstädning

Jag började lördagen med fika och nyhetskoll, sen var det dags att stifta bekantskap än en gång med dammsugaren. Sommar och öppna fönster för att få in frisk luft medför även en hel del skräp från björkarna och annan växtlighet som blåser in. Så det var dags att få bort lite sånt samtidigt som tvättmaskinen får göra sitt jobb. Jag tycker att det är skönt att göra bort såna sysslor direkt på morgonen, det känns som att dagen blir längre då av någon anledning.
Sommarnatt måla
Igår hade jag ett ärende in till stan och cyklade dit en sväng. Slank in på Akademibokhandeln av en händelse och fick med mig en ny bok hem. För dagar med kanhända sämre väder så ser jag fram emot att måla lite mer. Jag tycker också att det är extra kul att det är en mycket duktig kvinna från Umeå som har gjort dessa böcker, Hanna Karlzon.
Trevlig lördag!