100 mål

Alltså det här med semester är ju så skönt att det nästan är overkligt. Att varje dag vakna och inte ha en almanacka som är fulltecknad eller i alla fall på något sätt inbokad är så skönt. Som idag till exempel, segade på ganska länge på förmiddagen och filosoferade en del. På allt och ingenting. Sen tog jag mig i kragen och skrev ihop en inköpslista och körde sen till Strömpilen och handlade.

Fortsatte mitt filosoferande under tiden jag handlade och efter att ha käkat lunch med Anders så tog jag en kopp kaffe och satte mig för att skriva. Jag gjorde en lista på 100 mål för mig själv, nästan som en bucket list. Saker jag vill göra eller som jag vill ska hända för mitt vidkommande. Smått som stort. Det var inte helt enkelt faktiskt, i alla fall inte de sista sju på listan 🙂 .

Jag kan verkligen rekommendera dig att göra något liknande, låt vara att allt inte kanske är helt realistiskt, men jag väljer att använda det mer som inspiration och en ledstjärna för de dagar då det kommer att kännas motigt eller tungt av något skäl. Jag tänker använda mina olika mål mer som en positiv påminnelse för sånt jag vill göra framöver i livet. Därför har jag inte tidsatt eller resurssatt målen, jag tänker att det får jag fixa om möjlighet ges. Vissa är mycket konkreta och andra är mer långsiktiga och översiktliga. Men hur som helst är det mina mål.

När jag tänker tillbaka så har jag nog gjort så genom stora delar av livet, medvetet eller inte så medvetet. Ungefär mer som att jag har för mig själv uttalat att ”om fem år så vill jag göra X”. I en av de ledarskapsutbildningar jag genom åren har gått så fick vi en uppgift som gick ut på att vi skulle skriva ett brev till oss själva som vi sen skulle öppna och läsa tre år senare. Jag minns att jag nästan fick gåshud av att läsa mitt eget brev av hur många av de saker jag hade skrivit ner som jag hade infriat. Och att jag inte kom ihåg exakt vad jag hade skrivit till mig själv i brevet. Så det händer något om man skriver eller säger sånt högt.

Idag har det också varit en solig dag, även om det känns att höstluften är på antågande och det inte är samma värme i luften. Skönt ändå att det är fina dagar kvar. Just nu kollar jag lite smått på teve, eller den är på i alla fall och jag slänger något getöga dit nu och då. Om en liten stund är det dags för Sveriges OS-premiär i fotbollen. Så det blir nog att heja lite på damerna. På fredag är det dags för den stora invigningen av OS och jag gillar att få möjlighet att se på alla möjliga idrotter som man knappt visste fanns, utöver de stora höjdpunkterna som t ex friidrotten.

Jag fick lite ny inspiration i brevlådan idag som jag ser fram emot att kika i, Ateljé Margaretha skickade höstkatalogen. Kanhända hittar jag något nytt handarbete som ser fint ut. Jag har ett gäng olika broderier som väntar på att bli broderade, men det är så ljuvligt skönt att verkligen låta andan falla på och inspirationen ta vid precis när den vill. Inte ha något måste eller tidspress på att de ska bli klara i en viss tid. En av få saker som får bli klara när de blir klara. Så nu blir det att få lite ny höstinspiration.

Atelje Margaretha

 

Trevlig onsdag!