Det har jag inte provat så det kan jag säkert

Idag började jag morgonen med att känna en rejäl och trevlig känsla av träningsvärk i benen, det känns fint att få ett kvitto på gårdagens träningspass. Maken brukar le lite överseende med att jag faktiskt gillar att ha träningsvärk, en av mina små konstigheter 🙂 . Sen är det faktiskt inte så himla ofta jag får träningsvärk, så därför gillar jag det extra mycket. Så idag blir det inget direkt träningspass, men kanske en promenad eller cykeltur.

Fint väder och jag hoppas det håller i sig under resten av min semester. Jag brukar vara morgonpigg och är ofta först på jobbet för att hinna få en timme i lugn och ro, inte för att mina kollegor väsnas alls särskilt mycket men när man finns i ett kontorslandskap så är det ibland svårt att stänga ute ljud. Det går ju att blunda för att slippa se, men att stänga öronen är inte lika lätt. Nu på semestern så har jag lyckats sova längre på morgnarna än jag kunnat tro, det är nog en kombination av att vi är uppe längre på kvällarna och att jag börjat komma ner i varv på ett bra sätt. Skönt att ha ännu en veckas ledighet kvar, sen är det dags att dra igång igen. Men det tänkte jag inte fundera på förrän om en vecka.

Tidigare i veckan så såg jag ett recept på svamprisotto som jag tyckte såg gott ut, så det tänkte jag prova göra. Risotto har jag ännu inte lagat hemma, så för att citera Pippi Långstrump så tänkte jag ”det har jag inte provat så det kan jag säkert” 🙂 . Kanske blir det någon rad om det funkade eller inte senare. Att vara ledig och ha världens bästa man som gillar i stort sett allt jag lagar (helt otrolig lyx) gör att jag faktiskt blir sugen på att laga mat. Under stora delar av året när tiden inte riktigt finns där känns det ofta som ett måste mer än något roligt.

 

Svamprisotto

 

Resten av dagen får bli som den vill, kanhända blir det någon fler blogg senare om andan faller på. Eller om det händer något som jag känner att jag vill skriva om 🙂 .

Trevlig fredag!