Drivna kvinnor som ger energi

Vaknade utvilad tidigare i morse och hade en bra känsla av att vara ledig efter en bra jobbvecka, en helt tom almanacka hela helgen och roliga uppgifter att se fram emot. Ser fram emot att börja plöja kurslitteraturen nu under helgen, passar fint med vädret som just nu är mulet med rejäla vindar och hösttemperaturer. Men det ljusnar litegrann så det kanske spricker upp.

Precis som alla dagar gick jag igenom nyhetsflödet och läste en mycket fin artikel om drivna och kompetenta (och dessutom mycket trevliga) Ida Backlund. Ida har grundat Rapunzel med löshår som affärsidé här i Umeå och finns nu i flera länder och worldwide via e-handel. Jag har följt hennes resa och flera gånger hört hennes historia och varje gång får jag energi av drivna personer som tror på sin idé. Dessutom har min dotter och hennes bästa vän under en tid varit mycket trogna kunder åt Rapunzel (ja och följaktligen min plånbok också 🙂 ). Det är så stimulerande att se unga kvinnor tro på sin idé trots att inte så många andra gjorde det i början. Det är inte helt enkelt att bli tagen på allvar när man är yngre och ska presentera sin vision för en finansiär. Det var i alla fall min erfarenhet när jag drev företag. Därför är det extra kul när det går bra och mer än bra också.

Höstblombukett Löfgrens blommor

En annan av våra duktiga entreprenörer här i Umeå är Camilla Kenndén som driver Löfgrens blommor och det går ju inte att bli annat än glad när man har så här vackra blommor hemma. Dessutom i mina favoritfärger!

Gårdagens pass total training känns lite grann i kroppen idag, och det tackar jag förstås särskilt för. Gjorde bort dammsugningen i morse och det är också vardagsmotion som fick ryggmusklerna att vakna. Nu väntar en kopp kaffe och resten av lördagen.

Trevlig lördag!