Årshögtiden med många trevliga samtal

Precis som jag trodde så blev det en trevlig tillställning igår på Umeå universitets årshögtid. Nya rektorn Hans Adolfsson installerades och förra rektorn Lena Gustafsson fick Umeå universitets förtjänstmedalj, det delas ut vart tredje år till personer som har gjort särskilt betydelsefulla insatser för universitetet. Så att Lena fick medaljen kändes självklart. Och kul! Anders skriver också mer om årshögtiden på sin blogg.

Årshögtid UmU 2016

För min del var det kul att använda min senaste klänning som mamma har sytt och jag tror att jag snart ska börja leta mönster och se om hon kan ordna ytterligare klänningar längre fram. Det är en fördel då det inte är någon tidspress på det, utan man tar det när man hittar något som passar.

UmU årshögtid 2016

Efter den högtidliga ceremonin var det dags för bankettmiddag och jag hade förmånen att ha Lennart Evrell, universitetsstyrelsens ordförande och även koncernchef och VD för Boliden, till bordet. Det blev många intressanta och roliga samtal under kvällen, mycket med glimten i ögat också. Sånt gillas.

Tillställningen var välbesökt, precis som det brukar vara, och det var trevligt att hinna med även samtal med många vänner och bekanta under kvällen. Dock tog middagen ovanligt länge igår, taffeln bröts först runt 23.20 (!) och det får jag nog säga är sent för mig. Men det var skönt att sen ta bilen och ha nära hem efter en trevlig kväll.

Vaknade upp till en gråmulen söndag, men det gör faktiskt inget. Ser härliga vinterbilder på teve med slalomåkning i vita pister med strålande sol från en klarblå himmel och känner hur jag längtar till sånt. Det optimala hade ju varit att snön faller där den behövs, i skidbackarna alltså 🙂 och att det är fortsatt lätt att cykla inne i stan. Just skidåkning i alperna var ett av gårdagskvällens många trevliga samtalsämnen vid bordet.

Det är bara en dryg vecka kvar av oktober ( jösses vad tiden går fort ) och sen är det november, så imorgon blir det byte till vinterdäck på bilen. Även om vi kör väldigt lite nuförtiden då jag inte behöver pendla till jobb utan kan cykla eller gå ( tjohoo! ), så måste självklart bilen vinterrustas. När jag städade bilen in- och utvändigt förra helgen så passade jag på att ta fram elkabeln till motorvärmaren och isskrapan med snöborsten på. De lär nog behövas snart.

För min del måste jag investera i nya skinnhandskar, både mina tunna och de som är varmare har gjort sitt. Man vet att det är så när fodret är borta och det börjar bli hål i skinnet 😉 .

Nu blir det en förmiddagskopp kaffe och handarbete innan kroppen ska få svettas lite senare idag. På återhörande om det.

Trevlig söndag!

 

 

2 svar på ”Årshögtiden med många trevliga samtal”

  1. […] och professorer, samt ett stort antal pristagare inom olika forskningsområden. Jag och min hustru var såklart på plats. Till filosofie hedersdoktor utsågs den legendariska Ella Nilsson, av […]

  2. […] lördags deltog jag och Anders på Umeå universitets årshögtid, vilket jag skrev om tidigare. Jag kände mig fin i den klänning som jag beställt mönster och köpt tyg till och […]

Kommentarer är stängda.