Som man är mot andra

Framme i Stockholm efter en resa som hade kunnat tjorva på ordentligt. Taxin var lite sen, men jag hade gott om tid plus att jag redan var incheckad och utan bagage.

Flyget blev lite sent men som sagt hade jag ingen tid att passa så jag satt i godan ro och läste den senaste boken av Mons Kallentoft, Djävulsdoften. Har snart hunnit halvvägs och jag tycker den är bra. Recension kommer när jag läst klart ?.

Väl på Arlanda så hade jag i vanlig ordning biljett för tåget, men det var försenat pga tekniska fel. Men de hade en mycket duktig kvinna som utförligt direkt gav den information man ville ha, det vill säga 1) kommer tåget att gå (svar ja) 2) vet man när det kommer att gå (svar osäkert, ett annat tåg längre fram som fått tekniskt fel och man håller på att evakuera passagerare som sen ska ta det andra tåget). Allt detta sa hon direkt utan att nån behövde fråga, dessutom på ett trevligt sätt. Proffs.

Så jag bestämde att jag tar flygbussen istället för att vänta. Rätt beslut, det lät som att tåget blev en timme sent. Minst.

Flygbussen hade en trevlig chaufför som körde mjukt och bra. T o m när några blev sura för att bussen blev full och de fick vänta tio minuter på nästa ?. Proffs.

Efter en promenad genom stan kom jag så till hotellet. Vid incheckningen visar det sig att jag hade fått en bokning från resebyrån för en natt (rätt) med incheckning imorgon ? (fel). Trevlig och serviceinriktad kille i receptionen ordnade det och uppgraderade mig också ?. Proffs.

img_0232

Så nu är det dags för en betydligt senare matbit än planerat. Även här på Jamie’s Italian var det fullt men en trevlig tjej fixade ett bord åt mig. Proffs.

Min övertygelse är att som man är mot andra är andra mot en själv. Stämmer i de flesta fall. Matdags!

Trevlig onsdag!