Djävulsdoften och filosofisk infallsvinkel

Dagen har varit intensiv med den andra av två dagars styrelseutbildning och det var skönt att komma hem för ett tag sen. Denna del av utbildningen var intressant och det blev en hel del diskussioner om olika styrelsefrågor.

En av de globala megatrenderna, digitalisering, diskuterades och det var intressant att höra olika infallsvinklar på detta ämne. Framför allt det faktum att relativt få diskuterar ämnet som ett genomgripande sådant som påverkar allt vi gör och kommer att göra framöver. Digitaliseringen är ju inte ett ”eget” område, utan det är ungefär som med elektriciteten – en självklarhet som är möjliggörare för en mängd olika nya saker.

Höst i Stockholm, ingen snö där än även om det var kalla vindar. Här hemma i Umeå snöar det lätt och det är vitt på backen fortfarande. Vanligtvis brukar ju första snön smälta bort ganska fort, det återstår att se hur det blir denna gång.

Ikväll blir det nog en tidig sådan, det tar mer än man tror att ha en heldags mental ”korvstoppning” även om det är bra och nyttigt med utbildning. På planet hem läste jag ut boken som jag skrev om igår, Djävulsdoften av Mons Kallentoft. Jag tyckte den var bra och definitivt läsvärd.

Djävulsdoften

Fortsatte med något helt annat, Nätokraterna av Alexander Bard och Jan Söderqvist. Den har legat på min lista ett bra tag nu, men jag har inte riktigt kommit mig för att börja läsa den. Men nu är den påbörjad och jag gillar den filosofiska infallsvinkeln i boken.

Nu blir det lite avkoppling en stund.

Trevlig torsdag!