Lördagsfriden kan börja

Lördag och det har varit riktigt skönt med en helt ledig sådan. Att vakna när man har sovit klart istället för att väckarklockan säger åt en att stiga upp är välbehövligt nu och då. I synnerhet efter denna vecka som har varit fylld med många varierande saker, bra samtal och nya idéer. Men också mycket jobb.

Eftermiddagskaffe

Nu kopplar jag av med en kopp kaffe och summerar lite tankar som jag fått under dagen som varit ganska effektiv och pysslig. Jag började morgonen med att byta gardiner i nästan hela huset, det känns bra att ha vintergardiner nu när det faktiskt är vinterväder ute. Jag gillar att sy och i år blev det nya gardiner till ett av våra rum här hemma. Resultatet blev jättefint och det ändrar karaktären på rummet helt med andra gardiner.

Nya gardiner hemma

Hemmapysslet fortsatte med att bära in ved, igår eldade jag en hel del och den ved som jag bar in då gick åt till sista vedklabben. Eller rättare sagt så eldade jag så länge det fanns kvar inburen ved. Det kan hända att jag drar igång ännu en brasa i kväll, det sprakar och värmer så gott. Tvättmaskinen har fått jobba ett par gånger också, har en maskin kvar att hänga (ja, tvätten som är inne i maskinen förstås 😉 ) och sen får det räcka för idag.

Novemberbrasa

Har haft både tid och ork att ta tag i några hemmafixgrejer som har legat ett tag, som några kartonger som skulle ner i förrådet, lampskärmar som skulle bytas, lite ommöblering i ett av rummen, ja helt enkelt sånt som inte har varit akut men bara skulle åtgärdas. Nu är det gjort och det känns så bra. Lite feng shui för själen 🙂 .

I morgon blir det veckohandling, lite kvarvarande städning (orkar inte mer just nu) som i och för sig nog går rätt fort och kanske blir det träning också. Söndagen är också ledig och det känns bra. Den kommande veckan är fulltecknad så det behövs lugn och ro på hemmaplan. Dock är det inget som stressar, jag har genom många år lärt mig att ta en dag i taget och inte bara säga det utan faktiskt också göra det. På så sätt är det lättare att vara närvarande och inte hela tiden vara på väg någon annanstans, vare sig mentalt eller fysiskt.

Stickning kofta

Har hunnit en bit på väg i mitt nya stickprojekt som ska bli en kofta. Jag gillar mönsterstickning och det var själva stickandet som lockade mig till detta. Nu ska jag fylla på med lite kaffe, fortsätta med stickningen och så säger jag som Alfons pappa – lördagsfriden kan börja 🙂 .

Trevlig lördag!