Man får helt enkelt skärpa sig

Idag tog jag en liten sovmorgon på ungefär tjugo minuter, det var riktigt lyxigt. Jag gillar att uppskatta såna små saker varje dag, tror att det är en vanesak som gör att dagen blir bättre. För hur klyschigt det än är så ligger det faktiskt en hel del i vilken attityd man har till saker och ting.

För min del så har jag åtminstone sen jag var femton-sexton år nånting försökt att inte bli arg på sånt som jag inte kan göra nåt åt, ett närliggande exempel är om det flyg man ska åka med blir försenat. Inget jag kan påverka, så då får jag ägna energin åt andra mer positiva saker. Som just nu till exempel, planet till Stockholm verkar ha en liten försening så då blir det denna lilla blogg under tiden ?.

Eller som nyss, då kön till säkerhetskontrollen var superlång eftersom det är tre avgångar ganska nära varandra och när kön delades på tre fronter så hamnar jag i den som ändå tar längst tid. En kvinna framför mig var på allt annat än gott humör och visade det med all önskvärd tydlighet och då är det trevligare för mig och för personalen att bemöta varandra med ett “hej” och ett leende.

Låter ju väldigt klämkäckt och såklart är det ibland en ansträngning att inte bete sig som man ibland skulle känna för, men då brukar jag tänka att inget blir bättre för att man gör det. Man får helt enkelt skärpa sig de gångerna som lyckligtvis inte händer särskilt ofta.

Om en stund blir det nog dags att gå ombord för en intressant jobbdag i Stockholm. Mer om det senare. Väderprognosen skvallrar om ungefär liknande väder i huvudstaden som här i Umeå, 7-8 minusgrader och klart väder. Hoppas det stämmer, även om det gärna får bli varmare.

Trevlig tisdag!