Verkligen inga fegisar

Det är bara att erkänna – jag är helt såld på BBC:s produktion Planet Earth 2. Det går liksom inte att sluta titta och jag ser verkligen fram emot varje nytt avsnitt. Dels att få lära sig så mycket nytt om djurarter man ibland inte ens har hört talas om, men kanske framför allt för de enormt fascinerande bilderna.

Bilderna har jag fotat själv när jag såg på SVT play så de gör ju förstås inte rättvisa åt serien, men se gärna programmet själv för helt otroligt vackra bilder. Som den här på en mäktig kungsörn. Wow.

Detta är murmeldjur och såna hade jag och Anders förmånen att få se på riktigt när vi vandrade i de österrikiska alperna för ett par somrar sen. Skygga små varelser men riktigt söta 🙂 .

Dessa flamingos är den art som lever på högst höjd av alla, vilka färger de har.

Ja ni hör ju, jag är helt såld på detta. Ser redan fram emot nästa avsnitt och de som redan har varit kan man definitivt se flera gånger om. Även denna gång avslutades programmet med att de visade hur de hade lyckats filma allt och jag kan säga att det räckte gott med att sitta ner när man såg höjderna och ändå kunna få rejält med adrenalin i kroppen av höjdskräck. Verkligen inga fegisar som har vågat ta de bilderna som fotograferna gjort. Nästan på gränsen till galna om ni frågar mig 🙂

Igår lade jag ju upp maskorna för det nya stickprojektet som jag smygstartat lite parallellt med det mer tankekrävande mönstret som jag nästan är klar med på den andra koftan. Härligt mjukt och lätt garn, en blandning mellan ull och bomull. Känns som att den lär bli lagom som en sommarkofta, men vi får väl se.

Jobbet idag gick så smidigt och bra på förmiddagen och jag kom nästan in i ett bra flow med allt jag skulle göra. Så när lunchen närmade sig så bestämde jag mig för en liten belöning i form av ett kort men intensivt lunchpass på Iksu. Sagt och gjort. En av mina favoritinstruktörer hade passet och det var skönt att få en liten genomkörare inför eftermiddagens jobb.

Nu tänkte jag avrunda så smått för en lugn kväll hemma och det är dags att börja fundera på någon lämplig middagsmat så här en tisdag i mitten av mars. Ska se vad frysen har att erbjuda.

Trevlig tisdag!