Smidigt och snabbt

Det blev verkligen full rulle som inledning av denna arbetsvecka och jobbdagen igår avslutades med två möten och så var jag hemma strax innan nio på kvällen. Så bloggen fick vila igår och faktiskt även i söndags då jag helt ägnade mig åt hemmafix, som att putsa fönster och rensa bland blommorna. Sa tack och hej till ett antal av krukväxterna som hade gjort sitt sen ett tag tillbaka, men jag har alltid så bedrövligt svårt att slänga de som ändå lever, hur klena de än är.

Har också börjat på det sista på koftan, sydde klippkanter och sen har jag plockat upp maskor för att sticka kanten som ska ha knapphål. Helt nytt sätt att göra det för mig så det gäller att vara skärpt och följa mönstret till punkt och pricka. Man tycker ju att det inte är så mycket kvar och att det är det stora sjoket som själva bålen som ska ta mest tid, men jösses så pyssligt det är att göra de minsta detaljerna. Så det ägnades söndagskvällen åt till stora delar.

Igår kväll pausade jag tankearbetet på den stickningen och såg på Bonusfamiljen och sen Homeland och passade under tiden på att lägga upp maskorna för den nya stickningen, det kräver inte mer än att man räknar rätt än så länge så det funkade bättre att göra det till teveprogrammen.

Det lönar sig att gå mellan möten verkar det som, vardagsmotion är bra att få in och som ni väl vet så gillar jag det. I söndags var det flera plusgrader och när jag kommit hem från en promenad till Ica så försökte jag få loss cykeln som har stått stilla hela vintern. Ena däcket hade frusit fast, så jag ska fortsätta med operation befria cykeln senare i kväll. Nu är det många plusgrader på dagarna och vägarna börjar så smått bli bara så nu är det dags att börja cykla snart. Det blir smidigt, och framför allt går det ju snabbt.

Alldeles strax dras denna jobbdag igång, väntar just nu på att få besked om ett kommande möte. Våren är ganska mastig redan nu och igår fattades beslut om att köra igång en mycket intressant grej som jag får återkomma till längre fram. Det blir kul och jag ser fram emot att få jobba i nya konstellationer tillsammans med många av mina kompetenta kollegor på olika delar i organisationen.

Trevlig tisdag!