Lite utanför min komfortzon

Några dagars välbehövlig och skön påskledighet är nu över och morgonen började med att min pågående att-göra-lista uppdaterades rejält. Sen har dagen gått i ett högt tempo med en mängd saker att göra.

Efter att ha varit väldigt ledig nästan en vecka, där vila och bokläsning har stått högst på agendan och både kropp och knopp har fått vila, så var jag ganska peppad på att hinna med ett lunchpass idag. Igår bokade jag in mig på ett pass total training men när det var dags att gå iväg så hanns det inte med helt enkelt. Det var för mycket som skulle färdigställas innan lunch, så det fick givetvis prio.

Men jag bytte ändå om och gick iväg till Iksu plus för ett kort pass styrketräning, under devisen lite är bättre än inget. Så jag får vara lite nöjd med att jag hann med en knapp halvtimme i gymmet än att helt strunta i träningen.

Det var riktigt skönt att komma igång igen, låt vara att det inte riktigt blev som jag hade tänkt ursprungligen, men ändå. Det gav mersmak.

Resten av arbetsdagen har ägnats åt olika arbetsuppgifter som ska klaras av och så har jag börjat med förberedelserna inför nästa veckas konferens i Bryssel där jag är inbjuden som talare i egenskap av att jag är ambassadör för Covenant of Mayors i EU. Konferensen kommer att handla om klimatfrågor och på vilket sätt man jobbar med detta i Europa. Umeå är utvalt som ett “shiny example” och jag ser fram emot att få representera och tala om vad vi gör och hittills har gjort kopplat till klimatfrågorna. Dock är det litegrann utanför min komfortzon då det ska hållas på engelska, men jag får säga som Pippi Långstrump – det har jag aldrig provat så det kan jag säkert 😉 .

Jag ska fortsätta läsa på om allt jobb som görs om detta och jag har mycket kompetenta kollegor som har massor av kunskap om detta, så det går säkert bra.

Ikväll blir det lugnt här hemma, kanske några varv på stickningen om det finns något bra att se på teve. Nästa vecka är i stort sett fulltecknad redan, förutom fredagen så det är skönt att kunna slå av och på emellanåt. Och ikväll blir det att slå av 🙂 .

Trevlig torsdag!