Med svensk humor i Bryssel

Nu var det ett tag sen jag hann med bloggen så som jag brukar, men det har varit en tid av osedvanligt mycket att göra och förbereda.

Alldeles nyss har jag deltagit på en konferens i Bryssel där jag bjöds in för att företräda vad Umeå har gjort inom miljö- och klimatområdet i egenskap av mitt ambassadörskap i Covenant of Mayors, Borgmästaravtalet.

Ska villigt erkänna att det var en hel del förberedelser inför min presentation och såklart lite pirrigt att tala på engelska i en fråga som jag inte jobbar med dagligdags. Men jag har fått eminent hjälp av mina kollegor som är experter inom området och jag känner mig glad och faktiskt nöjd med min insats.

Det var dessutom extra roligt att flera uppmärksammade Umeås arbete med klimatfrågorna och i synnerhet det stora jobb med beteendeförändringar som har gjorts och görs kontinuerligt. I synnerhet “with a Swedish sense of humor” som flera påpekade. ?

Nu är det en stunds paus innan konferensen fortsätter med den andra delen på eftermiddagen. Jag är glad och nöjd, men är nog ganska säker på att jag får lite vila på kvällsflygen hem till Umeå. Mer om det senare!

Trevlig tisdag!