Valborgsmässoafton

Idag är det sista april, Valborgsmässoafton och Kungens födelsedag. Enligt vädertraditionen så brukar man få frysa denna dag, särskilt när man ska kolla in någon brasa. När barnen var små var det alltid en utmaning att hitta rätt mängd kläder för detta, det brukade ofta vara ganska skönt väder på dagen men kallt på kvällen.

Jag fick gnugga mig i ögonen rejält när jag vaknade tidigt imorse och kollade ut, det snöade. Aprilväder, minst sagt. Minns inte att det har varit snöväder någon Valborgsmässoafton sen jag flyttade till Umeå, men det kan det nog ha varit. Nåja, det lär ju försvinna snabbt i alla fall, trots allt är det ju maj imorgon 🙂 .

Igår var det skönt att köra ett bra pass styrke i gymmet på Iksu, det var länge sen nu givet de senaste veckornas jobb och uppdrag. Det känns nästan som att april har tillbringats på flygplan och flygplatser, även om det förstås inte bara varit det. En liten titt i almanackan inför maj gör att det känns viktigt att hinna med träningen för att orka.

Det är extra skönt med en längre helg och jag hoppas hinna med lite mer rörelse och träning innan nästa jobbvecka drar igång. Om en stund är det dags för lite traditionsenlig Valborgsmässoaftonslunch med maken, gravad lax, sill och potatis 🙂 .

Trevlig söndag!